Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

O Σαμουράι

Καταζητούνται!!

Η ..τρέλα στην εξουσία!

Χαμένα τα `χουν οι πασόκοι. Από τη μία ξανα-φορολογούν τους ημι-υπαίθριους, από την άλλη το παίρνουν πίσω. Από τη μία θέλουν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, από την άλλη περνούν νόμο για την μη-πώληση. Από τη μία έχουν φτάσει τη βενζίνη στο 1,70 απ` την άλλη θα μειώσουν, τάχα, τον ειδικό φόρο στη βενζίνη. Παλικάρια, έχει και εφημερεύοντα ψυχιατρεία, μην περιμένετε μέχρι αύριο τα τακτικά ιατρεία..

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

Γεια σου Καστανίδη αρχηγέ...


Μα τι σφρίγος, τι αποφασιστικότητα, τι σοφία, τι δυναμική έχει ο Χαρούλης. Μας εκπλήττει πάντα ευχάριστα αυτός ο πολιτικός του μέλλοντος. Ούτε ομάδες, ούτε υπαλλήλους, ούτε σχέσεις με συμφέροντα. Αξεπέραστο και το έργο του στο υπουργείο -σύνης επί δικαίων και αδίκων. Αποσυμφόρησε τις φυλακές, επιτάχυνε την απονομή δικαιοσύνης. Πλέον μια απόφαση λαμβάνεται τελεσίδικα στα 19,5 χρόνια από τα 21,5 πριν από αυτόν. Οι κακοί φοβούνται και μαζεύονται και οι ήδη φυλακισμένοι σωφρονίζονται άμεσα. Σήμερα, με άλλη μια παρέμβασή του-σταθμό έπεισε το υπουργικό συμβούλιο του Στρος Καν, του Παπανδρέου με συγχωρείτε, πως το φορολογικό έγκλημα δεν πρέπει να είναι διαρκές. Με άλλα λόγια όσοι κλέβουν το μισθωτό, το συνταξιούχο και άλλους ...5 ελεύθερους επαγγελματίες που πληρώνουν φόρο, με συγχωρείτε άλλους 6, είναι και ο κυρ-Κώστας με το μπακάλικο στη γωνία, να τις καπουλάρουν πιο εύκολα καθώς το κλέψιμο θα παραγράφεται. Παραγεγραμμένες να `ναι οι μέρες σας..

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ λέμε στο φόβο και την υποταγή!

Η πρώτη δολοφονία στην Κερατέα

Από τη lavreotiki.com

Ένα μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας.


Μια νεαρή μητέρα η οποία...
κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.
Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.
Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.
Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών.
Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα. Όποια απόφαση κι αν πάρουν τελικά οι δύο χαροκαμένοι γονείς, να γνωρίζουν απλά ότι όλη η πόλη της Κερατέας και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής θα είναι μαζί τους, συμπαραστάτες.

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Ρεπόρτερ έπαθε «εγκεφαλικό» στον αέρα!


Τυνησία – Αίγυπτος, εξέγερση και ανατροπή

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:


Τυνησία – Αίγυπτος, εξέγερση και ανατροπή:
η Μέση Ανατολή αλλάζει…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο, αμφιθέατρο Γκίνη, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 μμ

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:
SAMIR ABDALLAH, Αιγύπτιος σκηνοθέτης. Με πολλές ταινίες στο ενεργητικό του για την Παλαιστίνη, μεταξύ των οποίων και την “Gaza-strophe” για την καταστροφή της Γάζας.
NAOUFAL EL SADIQ, Τυνήσιος πολιτικός αναλυτής, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων PDP, μέλος του Coalition 18 October.
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ, δημοσιογράφος συντονίζει την συζήτηση.


Θα προβληθεί κινηματογραφικό υλικό από τα γεγονότα.

Μυστική συμφωνία Παπακωσταντίνου- Ευρώπης για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!

Από το newscode

Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για εκποίηση δημόσιας περιουσίας, μέχρι 50 δις, είναι απολύτως ακριβής. Επίσης η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΚΤ στην Τρόικα, Σαρβάζ Ντερούζ, στη συνέντευξη τύπου την προηγούμενη Παρασκευή, όπου έθεσε πρώτος το θέμα της εκποίησης δημόσιας περιουσίας και Γης , άμεσα και όχι στην αναπτυξιακή ή επενδυτική βάση, ούτε ατυχής αλλά ούτε και τυχαία ήταν.

Πίσω από όλα αυτά και το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται μια «μυστική συμφωνία», που συνυπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με τους προϊσταμένους των εκπροσώπων της Τρόικας, στο ευρωπαϊκό επίπεδο μάλιστα και όχι σε σχέση με το ΔΝΤ.

Στον κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει την εξουσιοδότηση σύμφωνα και με τη Μνημονιακή συμφωνία, να δεσμεύει το ελληνικό κράτος, ετέθη από την Ευρώπη ένας συγκεκριμένος εκβιασμός.

Για να υπάρξει η εθελουσία ανταλλαγή ομολόγων, με διαγραφή μέρους των χρεών, επιμήκυνση και εκλογικευμένο επιτόκιο, σε χρόνο μάλιστα πριν την δημιουργία του EFSF ή του ESM, του ζητήθηκε να δεχθεί η Ελλάδα...
εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της (συμμετοχές σε ΔΕΚΟ ή εισηγμένες, ακίνητα, Γή, λιμάνια, αεροδρόμια), μέχρι του ποσού των 50 δις ευρώ. Ουσιαστικά του ζητήθηκε ένας ισολογισμός. 50 δις ευρώ περίπου θα ήταν η μείωση του χρέους από την ανασυγκρότηση του χρέους ή μείωση του σε επίπεδο 25- 30 % του ΑΕΠ, της χώρας 50 δις ευρώ εκποίηση δημόσιας περιουσίας , σε υποτιμημένη αξία όπως η σημερινή. Γιατί στην περίπτωση που υπήρχε ανταλλαγή ομολόγων, διαγραφή μέρους του χρέους και επιμήκυνση η αξία της δημόσιας περιουσίας, όπως και οι συμμετοχές του Δημοσίου σε εισηγμένες ή όχι επιχειρήσεις , θα αποκτήσουν πολλαπλάσια αξία.

Του προτάθηκε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεσμευθεί με αναθεωρημένο Μνημόνιο στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της, Κομισιόν και ΕΚΤ (η οποία διατηρεί μεγάλο μέρος των κρατικών ομολόγων της Ελλάδος), θα μπορούσε να διοχετευθεί κεφάλαιο για την εξαγορά και την αντικατάσταση ομολόγων, με τιμές αγοράς και όχι ονομαστικές, από κεφάλαιο του υπάρχοντός μηχανισμού στήριξης του ESFS. Ζητήθηκε δηλαδή για μια ακόμη φορά από την Ελλάδα και τον πάντα «πρόθυμο» υπουργό Οικονομικών , να επαναληφθεί , ότι και τον Μάιο του 2010, για το Ελληνικό Ζήτημα. Να δεσμευθεί η Ελλάδα, με Μνημόνιο διακριτό, πολύ πιο δυσμενών όρων και προϋποθέσεων, απ΄ ότι η υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως και το 2010 υπέγραψε πολύ πιο δυσμενές Μνημόνιο που αφορά μόνον την ίδια, ελάχιστα 24ωρα, πριν την Ευρωπαϊκή Συμφωνία στήριξης, στην οποία εντάχθηκε για παράδειγμα η Ιρλανδία. Έτσι και τώρα πιέζεται να δεσμευτεί, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση, πριν τις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου.

Στις τελευταίες πολύωρες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών , το αντικείμενο δεν ήταν οι επιχειρησιακές συμβάσεις όπως διέρρευσε στους δημοσιογράφους το γραφείο υπουργού, αλλά ακριβώς ο συγκεκριμένο ς χειρισμός, αλλά και οι στηρίξεις που θα είχε στη συνέχεια πολιτικά και προσωπικά ο κ. Παπακωσταντίνου, με δεδομένο ότι πολύ ισχυροί υπουργοί, μεταξύ αυτών και ο Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, διαφωνούσε και διαφωνεί με την παρουσία της Τρόικας , ως Ύπατης Αρμοστείας και μάλιστα στη συνάντηση που είχε , στο πλαίσιο της συνεργασίας μαζί τους για θέματα του τομέα του, τους ζήτησε να περιορισθούν στον συμβατικό τους ρόλο.

Στο επίπεδο αυτό επελέγη από το επικοινωνιακό επιτελείο της Τρόικας να υπάρξει κρίση, μέσω των δηλώσεων Ντερούζ, ώστε να μπει στο τραπέζι το θέμα της εκποίησης περιουσίας, τιμήματος 50 δις, αφού ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ούτε στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί εξαιτίας της συναίνεσης σε μια τέτοια εξέλιξη εκποίησης του μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, να βρίσκεται απομονωμένος, του δόθηκαν όμως οι εγγυήσεις από ευρωπαϊκής πλευράς, επιβίωσης του. Οι εγγυήσεις αυτές συσχετίζονται με ομάδες συμφερόντων στο εσωτερικό της Ελλάδος, που στο πλαίσιο που δημιουργείται θα εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα βασικές προτεραιότητες τους και βεβαίως στηρίζουν τον πολιτικά απομονωμένο υπουργό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πέραν του «μυστικοσύμβουλου» της Τρόικας ΣΕΒ : Τράπεζες( επιπλέον κρατικές εγγυήσεις 30 δις ευρώ), Κατασκευαστικές (προεξόφληση των εσόδων από τα διόδια- και των υπό κατασκευή δρόμων- για 25 χρόνια), Παίγνια( ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ, πέραν του ίντερνετ , σε σημερινές τιμές), Ενεργειακές ( ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, αξιοποίηση των ορυκτών στη συνέχεια), Real Estate ( πώληση δημόσιας Γης , πριν χαρτογραφηθεί και αξιολογηθεί με πληρότητα, σε συνθήκες πλήρους υποτιμητικής κερδοσκοπίας όπως οι σημερινές). Πέραν των συγκεκριμένων υπάρχουν και συμφέροντα ελληνικά και ξένα που συσχετίζονται με την βίαιη πώληση όλων των συμμετοχών του δημοσίου σε εισηγμένες ή μη , κερδοφόρες ή ζημιογόνες , εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα ( μεταξύ αυτών ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ, αστικές συγκοινωνίες, ΟΣΕ , ΟΤΕ κλπ).

Τα ευρωπαϊκά οικονομικοεπιχειρηματικά λόμπυ πάντως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα νησιά, που θα μπουν στο πρόγραμμα , με το κάθε άλλο παρά τυχαίο ποσοτικό στόχο των 50δις ευρώ και όχι λίστας περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου προς πώληση. Όσο πιο υποτιμημένα τόσο πιο πολλά προς εκποίηση.

Το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Είχα υποσχεθεί τρία κείμενα επεξηγηματικά για το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας... Τώρα θα αναφερθώ στο δεύτερο και πιο σημαντικό ζήτημα: την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το αν είναι δυνατό να βρεθούν 50 δισεκατομμύρια ρευστότητας μέσα σε 2 χρόνια. Γιατί αυτό το ερώτημα τέθηκε από κάποιους φίλους, κι εδώ που τα λέμε είναι εύλογο κι αξίζει να απαντηθεί... Πρώτο σημείο: Η γνωστή ακίνητη περιουσία του Δημοσίου πρέπει να φτάνει σήμερα τα 350-400 δισεκατομμύρια σε αντικειμενική αξία. Δηλαδή ξεπερνά κατά πολύ...
το σύνολο του δημοσίου χρέους. Απ' αυτά τα γνωστά, μη επιχειρησιακά και άμεσα εκμεταλλεύσιμα, τα δύο τρίτα περίπου είναι και «εμπορεύσιμα». Δηλαδή μπορούν να πουληθούν σε μεγάλα τμήματα (με real estate development) όχι ως «μεμονωμένα οικοπεδάκια»... Τα ακίνητα αυτά μπορούν να «καθαρίσουν» από πάσης φύσεως «εκκρεμότητες» - νομικά και θεσμικά εμπόδια για την πώλησή τους - με διαδικασίες αντίστοιχες με εκείνες που ακολουθήθηκαν για τις απαλλοτριώσεις εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων... Έτσι λοιπόν, «καθαρά» από τέτοιες εκκρεμότητες μπορούν να μπουν για πώληση δημόσια ακίνητα 90-100 δισεκατομμυρίων (αντικειμενικής αξίας)...»
10 Ιουλίου 2010
Χρ. Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά