Ο ελληνικός λαός βρίσκετε σε σύγχυση. Από τη μία θέλει μια και καλή να τελειώνει με το παλιό πολιτικό σύστημα που αργοπεθαίνει, πριν τον πάρει μαζί του στον τάφο, και από την άλλη φοβάται το καινούργιο που πάει να γεννηθεί.
Η αλήθεια βέβαια δεν είναι αυτή ακριβώς. Όπως και στις εκλογές το κάθε άτομο έκανε την επιλογή του με βάση ιδεολογικούς και προσωπικούς λόγους και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να θεωρούμε τη βούληση του εκλογικού σώματος μοναδική, αδιαίρετη και ενιαία, έτσι και εδώ δεν κάθεται ο ελληνικός λαός με ένα μυαλό να κάνει τις ίδιες σκέψεις για το αύριο. Πολλοί θα επιλέξουν πρόοδο και πολλοί συντήρηση.
Οι εκλογές που έρχονται θα είναι περισσότερο κρίσιμες από όλες τις προηγούμενες στη νεότερη ελληνική ιστορία (με την προϋπόθεση να αναδείξουν πλειοψηφικό κοινοβουλευτικά και κυρίως πολιτικά ρεύμα) με εξαίρεση ίσως τις εκλογές (από τη νεότερη στην παλαιότερη) του 1981, του 1967 που δεν έγιναν ποτέ, του 1945 (που δε συμμετείχε η αριστερά). Και αυτό γιατί θα κρίνει την κατεύθυνση της χώρας.
Η επιλογή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ με το προσωπείο του ευρωπαϊσμού θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την ίδια τακτική: μη δημοκρατικό επί της ουσίας πολίτευμα όταν δεν τους συμφέρει, βλ. απουσία δημοψηφισμάτων, διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος, πλήρως ελεγχόμενη 4η εξουσία, καμία ανοχή στην αντιπολίτευση, απαγόρευση του συνέρχεσθαι επί της ουσίας και ένα σωρό άλλων παραδειγμάτων των οποίων η ανάλυση δε θα έγραφε μόνο ένα άλλο άρθρο, αλλά και ένα βιβλίο. Οικονομική πολιτική ακραιφνούς καπιταλισμού στον όποιο δε θα περισσεύει ούτε σοσιαλδημοκρατικό ψίχουλο για τον εργαζόμενο. Κανένα όνειρο για τη νέα γενιά που θα έχει ως καλύτερη επιλογή τη φυγή στο εξωτερικό, τη μετανάστευση. Υποθηκευμένο για πάντα αν όχι εκχωρημένο εθνικό πλούτο. Οικονομική, κοινωνική, πολιτική και μιντιακή νομενκλατούρα που θα καταδυναστεύει το δημόσιο και ιδιωτικό βίο.
Η επιλογή Αριστερά με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ: μια προσπάθεια να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Λέω από την αρχή ότι τα πρώτα βήματα θα είναι δύσκολα, ίσως δυσκολότερα από το παρόν. Αλλά ξεκινάμε όλοι μαζί το ταξίδι προς το μέλλον, που θα γράψουμε μόνοι μας. Το ίδιο μας το χέρι θα καθορίσει το τι θα γίνει. Η Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει και να γράφεται με Δ κεφαλαίο. Εμβάθυνση της Δημοκρατίας με παράλληλη πολιτισμική αναβάπτιση και αλλαγή νοοτροπιών. Οι συνελεύσεις γειτονιάς να γίνουν τα κύτταρα από τα οποία θα αποτελείται ο δημόσιος βίος. Εκεί θα παίρνονται όλες οι αποφάσεις για τα αμιγώς τοπικά ζητήματα και θα καθορίζονται οι κατευθύνσεις στις οποίες θα κινούνται τα ανώτερα επίπεδα. Στην οικονομία θα πρέπει άμεσα να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Και θα πει κάποιος, αυτό το λένε όλοι αλλά κανένας δεν το κάνει. Είναι απλό στη σκέψη, απλούστατο, αλλά πάρα πολύ δύσκολο στην εφαρμογή για όλα τα κόμματα της ελίτ: χρειάζεται πολιτική βούληση. Χρειάζεται πολιτική βούληση για να πιάσεις το φίλο σου επιχειρηματία που φοροκλέβει διότι χρηματοδοτεί εσένα και το κόμμα σου, δηλαδή πάλι εσένα, τη θέση σου. Χρειάζεται πολιτική βούληση να βάλεις την αστική τάξη, την τάξη με τα μέσα παραγωγής να πληρώνει σε σχέση με τη ζωή που απολαμβάνει. Χρειάζεται πολιτική βούληση να αναγκάσεις για παράδειγμα το μεγαλοξενοδόχο που ζει στο Πανόραμα σε βίλα να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα στην πόλη για να πληρώσει στους εργαζομένους του τα δεδουλευμένα. Χρειάζεται πολιτική βούληση την οποία ευχόμαστε και πιστεύουμε το ίδιο δυνατά πως διαθέτει το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Η μάχη της επικράτησης θα είναι σκληρή. Ήδη ολόκληρος ο μηχανισμός έχει πέσει να κατασπαράξει το ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε από το πουθενά να πάρει μαζί του το λαό και να ξεβολέψει τη διαπλοκή. Τα μεγάλα κανάλια, με μπροστάρη το Mega και τους δημοσιοκάφρους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μανώλη Καψή, Παύλο Τσίμα, Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιώργο Οικονομέα, ρίχνουν λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τις απόψεις των στελεχών του και τρομοκρατούν το λαό. Αυτά δεν θα περάσουν έτσι. Δυστυχώς για αυτούς τη σήμερον ημέρα όχι μόνο δεν έχουν την αποκλειστικότητα στη διοχέτευση πληροφοριών αλλά από αυτούς ενημερώνεται ένα μικρό τμήμα των πολιτών. Τα social media τους έχουν πάρει τη δουλειά και την κάνουν πολύ καλύτερα από αυτούς στον τομέα της ταχύτητας της ενημέρωσης και της αντικειμενικότητας. Θα δούμε ποιος θα επικρατήσει..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου