Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εισβολή στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ο Ρουβίκωνας έκανε «ντου» σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη:
Για την δυναμική παρέμβαση στην εκλογική παρωδία της ΝΔ Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα, η εσωκομματική εκλογική μάχη που “λυσσομανάει” στο εσωτερικό της ΝΔ με τους δυο εναπομείναντες μονομάχους να αποτελούν κωμικές φιγούρες. Η “σκληρή” προεκλογική μάχη, αν δεν “κάλυπτε” επικοινωνιακά, θέματα όπως η καρατόμηση του ασφαλιστικού και η τραγωδία των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που χάνονται στα νερά του Αιγαίου, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και γέλιο...

Όμως, ας δούμε τι ακριβώς είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. ποιες οι αφετηρίες τηςκαι τι εκπροσωπεί.Στις 4 Οκτώβρη του 1974, λίγο μετά την πτώση της χούντας, ο Κ. Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία στα χνάρια της ΕΡΕ, αναλαμβάνοντας εκ νέου την πολιτική εκπροσώπηση της αστικής τάξης της Ελλάδας με τις ευλογίες των ΗΠΑ, ώστε να ανακόψουν την διαφαινόμενη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας και της εργατικής τάξης, εξέλιξη που εκείνη την ιστορική περίοδο θεωρείτο άκρως πιθανή και επικίνδυνη.
Σύνθημα της εποχής ήταν το “Καραμανλής ή τανκς” και έθετε το εκβιαστικό δίλημμα στο λαό, ότι ή θα δέχονταν τον “εθνάρχη” στην πλάτη του, ή θα είχε να κάνει με τη σαπίλα του παλατιού και τη βαρβαρότητα του μηχανισμού της χούντας. Όπως ξέρουμε από την ιστορία, η τότε ΝΔ με τον Κ. Καραμανλή σάρωσε εκλογικά με ποσοστό 54%.
Βέβαια, όπως ήταν αναμμενόμενο στα χρόνια που ακολούθησαν, ο μηχανισμός της χούντας στη δημόσια διοίκηση, στον στρατό και φυσικά στην αστυνομία, διατηρήθηκε σχεδόν ανέπαφος και στήριξε μια χαρά τη “νέα” πολιτική ηγεσία.
Η ΝΔ είναι γέννημα θρέμμα της παρασιτικής και βαθιά διεφθαρμένης μεγαλοαστικής τάξης της Ελλάδας και υπήρξε καταλυτικός παράγοντας, ώστε αυτή να έχει την εκάστοτε κυβέρνηση του χεριού με σκοπό να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου και την καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων, των εργατών και των μικρών αγροτών.
Δάνεια του δημοσίου που μέσω τραπεζών πήγαν στις τσέπες ημετέρων, έργα βιτρίνας τα οποία ξεκινήσανε, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν, εγκατάλειψη της υπαίθρου, στοίβαγμα των εκατομμυρίων ανθρώπων στα αστικά κέντρα σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα κλουβιά, ώστε να αποτελέσουν το φτηνό εργατικό δυναμικό στα εργοστάσια και τα εργοτάξια των νέων τζακιών του ελληνικού καπιταλισμού.
Μετά την απομόνωση στην οποία είχε οδηγήσει την χώρα η χούντα, η οικονομία γνωρίζει μια πρωτοφανή ανάπτυξη από την οποία όμως λίγοι ήταν οι πραγματικά επωφελούμενοι. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν δημιουργήθηκαν οι παραγωγικές δομές και οι υποδομές που θα μπορούσαν να τις στηρίξουν σε υλικό και θεσμικό επίπεδο. Οι πελατειακές σχέσεις, τα ρουσφέτια και η οικογενειοκρατία, κυριαρχούν στη δημόσια ζωή σε όλα τα επίπεδα. Η προσχώρηση στην – τότε – ΕΟΚ, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά οι προϋποθέσεις, ήταν το επιστέγασμα της πολιτικής εκείνης της περιόδου που έθεσε το πλαίσιο για την μετέπειτα πορεία οδηγώντας στην οικονομική υποδούλωση και καταλήγοντας στα μνημόνια του σήμερα.
Προφανώς και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ειδικά το ΠΑΣΟΚ που υπήρξε για δεκαετίες ο έτερος πυλώνας του δικομματισμού, που κατά καιρούς κυβέρνησαν ή συμμετείχαν σε κυβερνητικά σχήματα, έχουν συνεισφέρει αποφασιστικά, τόσο στην οικονομική καταλήστευση του δημοσίου πλούτου, όσο και στην ηθική κατάπτωση όπου έχει περιέλθει η κοινωνία. Απλά η ΝΔ έκανε την αρχή...
Ιστορικά και διαχρονικά, η ΝΔ στελεχωνόταν με ό,τι πιο ποταπό και διεφθαρμένο έχει να επιδείξει η πολιτική μας ιστορία: Καραμανλής, Αβέρωφ, Εβερτ, Μητσοτάκηδες, Ράλλης, Σούρλας, Σαμαράς Κεφαλογιάννης, Βουλγαράκης, Μειμαράκης, Καρατζαφέρης, Βορίδης, Αδωνης, Πλεύρης, Φαήλος Κρανιδιώτης...
Όλος ο εσμός της αστικής σαπίλας, άλλοτε με την φιλελεύθερη και άλλοτε με την ακροδεξιά μάσκα, έχει περάσει από το κόμμα της ΝΔ. Σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά και ανικανότητα, χαρακτηρίζουν τα στελέχη της και συνθέτουν το πολιτικό της DNA. Εξοπλιστικά, SIEMENS, ΟΤΕ, Βατοπέδι, τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να αναφέρουμε. Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο.
Όσο τεράστια και να είναι η οικονομική ζημιά που έχουν προκαλέσει στον τόπο οι πολιτικές επιλογές της και οι αβάντες που έκανε στην ντόπια οικονομική ολιγαρχία, ακόμη μεγαλύτερη είναι η ηθική βλάβη που έχει προκληθεί σε ολόκληρη τη κοινωνία.
Μια κοινωνία σε απόγνωση, οπού έχει φτάσει στα όρια του κανιβαλισμού, με χιλιάδες αυτοκτονίες, με το 30% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και με εκατοντάδες χιλιάδες νέους να αναζητάνε τη τύχη τους στο εξωτερικό, καθώς χρόνο με το χρόνο οι ελπίδες για εργασία στην Ελλάδα με αξιοπρεπείς όρους εκμηδενίζονται.
Κατά καιρούς η ΝΔ προσπαθεί να εμφανιστεί με φιλελεύθερο προσωπείο, ώστε να κρύψει το πραγματικό ακροδεξιό χαρακτήρα της, αλλά οι δεσμοί,, πολιτικοί και οικονομικοί, με την ναζιστική ΧΑ, το χριστιανοορθόδοξο ΛΑ.ΟΣ αλλά και το ανεκδιήγητο κόμμα του Καμμένου, τους ΑΝ.ΕΛ, είναι βαθείς και ισχυροί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πλήθος στελεχών που μεταπηδούν, ανάλογα με τα συμφέροντα και τις περιστάσεις, από το ένα κομματικό σχηματισμό της δεξιάς στον άλλον.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι – αν και οι βάσεις είχαν μπει νωρίτερα – το διάστημα της διακυβέρνησης Σαμαρά ήταν που η δράση και η πολιτική επιρροή του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ ανέβηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα τις δολοφονίες του Σαχσαν Λουκμαν και του Παύλου Φύσσα αλλά και τον τραυματισμό πολλών άλλων ντόπιων και μεταναστών από τα τάγματα εφόδου.
Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχαστεί η δολοφονία του δάσκαλου Νίκου Τεμπονέρα από τα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ, τους “κενταυρους” και τους “ρεηντζερς” (τότε η ΧΑ δεν ήταν αρκετά δυνατή για να κάνει τη βρώμικη δουλειά) όπου προχτές ήταν η 25η επέτειος.Σημειοτέον δε, ότι ο δολοφόνος του Καλαμπόκας, αφού εκτισε μια μικρή ποινή, κυκλοφορεί ελεύθερος.
Εμείς όμως θυμόμαστε και η μνήμη μας έχει ταξικό και κοινωνικό χαρακτήρα, είναι η μνήμη που αποκρυσταλλώνεται σε γνώση για το τι είναι και τι έχει πράξει η δεξιά και τα πολιτικά κόμματα που την υπηρέτησαν σε αυτό τον τόπο.
Όποιο επικοινωνιακό τέχνασμα και αν χρησιμοποιήσει, όποια δήθεν φιλελεύθερη ρητορική κι αν οικειοποιηθεί, όσες δήθεν “δημοκρατικές διαδικασίες” κι αν εφαρμόσει, δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.'Ηταν, είναι και θα είναι η φωνή και το χέρι του κεφαλαίου και αυτών που το κατέχουν. Η ΝΔ είναι το κόμμα του Νιάρχου, του Λάτση, του Περατικού (αυτός πλήρωσε για τα εγκλήματα του), του Βαρδινογιάννη, του Λαυρεντιάδη του Βγενόπουλου, του Κωστόπουλου, του Λαμπράκη και τόσων άλλων μικρότερων σε οικονομική ισχύ αφεντικών, των οποίων και μόνο η αναφορά των ονομάτων τους γεμίζει την καρδιά μας μίσος και οργή για τα αδέλφια μας που κατά καιρούς έχουν χαθεί στα εργοστάσια και στα σαπιοκάραβά τους, όπως και για τις άπειρες ώρες που έχουμε χαραμίσει δουλεύοντας σε αυτά για ψίχουλα έτσι ώστε να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι και ισχυροί...
Όσο για την επιλογή μας να παρέμβουμε δυναμικά στο κακόγουστο τσίρκο που στη ΝΔ εμμένουν να ονομάζουν “εσωκομματικές εκλογές”, γίνεται για να καταδείξουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που δεν μπορεί να χωνέψει πλέον τα δημοκρατικά παραμύθια τους και εξοργίζεται από τον πρόδηλο εμπαιγμό.
Επιδιώκουμε και περιμένουμε από τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί, από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια, όχι απλά να γυρίσουν την πλάτη στην εκλογική παρωδία που στήνει η ΝΔ, αλλά να τους εναντιωθεί έμπρακτα και να τους διώξει με τις κλωτσιές, αυτούς και τις κάλπες τους από όλες τις γειτονιές όπου τολμούν να εμφανιστούν.
Σήμερα 10 Ιανουαρίου, πραγματοποιήσαμε εισβολή στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί στο Πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, καταστρέφοντας τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας
Σύντροφοι-Συντρόφισσες.
Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ

1 σχόλιο: