Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ, ΠΟΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ? ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ!

Α ΡΕ ΠΑΣΟΚ ΠΟΎ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ!!


Την επικίνδυνα ελεύθερη φωνή του Δημήτρη Παπαχρήστου ακούσαμε στο επικίνδυνα ελεύθερο ραδιόφωνο του "e-Rock.gr" και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή "ΔΗΜΗΤΡΑ ON WEB" της Δήμητρας Παπανδρέου, τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 16.00 και δύο ολόκληρες ώρες.
Ερωτηθείς από την κ. Παπανδρέου για τους ελεύθερους αγωνιζόμενους φοιτητές, που δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους, όπως εξάλλου και ο ίδιος, δήλωσε: "Καταρχήν ήταν συνειδητή επιλογή. Δεν ήταν γιατί μπορούσα ή δεν μπορούσα. Μέχρι και στον Ανδρέα Παπανδρέου είχα αρνηθεί να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, παρότι κάποιοι φίλοι μου ήταν... Όσο για τις πραγματικές φωνές, που φωνάξανε, που ουρλιάξανε, που τραυματιστήκανε, που πεθάνανε, υπάρχουν και μου δημιουργούν εμένα το χρέος και την ευθύνη, όταν μιλάω, να μιλάω και γι' αυτούς. Διότι το σύστημα το ίδιο τους καταβρόχθισε ή τους έπνιξε ή τους εξαφάνισε...".
Για τους Μαρία Δαμανάκη είπε: "Για την Μαρία δεν θέλω να πω τίποτε, αλλά επειδή την ρωτήσανε για εμένα σε μια τελευταία συνέντευξη που έδωσε..., τώρα που έγινε Επίτροπος και η μάνα μου λέει 'Νά ρε, η Δαμανάκη έγινε Επίτροπος. Εσύ, τί έγινες;' και δεν περίμενα να απαντήσει, όταν τη ρωτήσανε 'Ναι, αλλά υπάρχει και ένας Παπαχρήστος που αντιστέκεται και δεν έχει εξαργυρώσει τίποτα', χωρίς βέβαια να πει το όνομά μου, είπε ότι 'Ναι, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι εξαργύρωσης. Να μιλάς σε σχολεία, να γράφεις βιβλία, να γράφεις θεατρικά έργα και να είσαι αναγνωρίσιμος από αυτό που έκανες'. Δηλαδή εκείνη την ώρα με πρόσβαλε με την έννοια και των βιβλίων μου και του τί κάνω κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την πρωτοβάθμια εξαργύρωση. Λοιπόν, δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, διότι μπορώ να της θυμίσω το '78, όταν πήγαμε στη Βουλγαρία και ήταν ακόμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα, που ήθελε να με κατεβάσει κάτω από το τρένο ως αναρχικό, αριστεριστή... Μακάρι να μπορέσει να τραγουδήσει ένα τραγούδι αιγαιοπελαγίτικο. Τότε θα καταλάβει ότι εκεί στις Βρυξέλλες δεν παίρνονται αποφάσεις, δίδονται αποφάσεις... Και φανταστείτε, ήρθε και με βρήκε για να κατέβω μαζί της ως Αντιδήμαρχος. Τόσο της έκοβε, γι' αυτό και πήρε 12%...".

πηγή:http://www.e-rock.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου