Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εργοδοτικός Συνδικαλισμός ΣΥΕΤΕ!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, γνωστού ως ΣΥΕΤΕ. Ο συγκεκριμένος Σύλλογος αποτελεί το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της χώρας, με πάνω από 12000 μέλη. Θα περίμενε κανείς πως σήμερα, με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζομένων από τη μεταπολίτευση, θα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ όμως, με την αυτοδυναμία της ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), είχε άλλη άποψη. Όχι μόνο δεν προγραμμάτισε το αγωνιστικό πλάνο του επόμενου διαστήματος, αλλά δε θέλησε να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου ούτε στα λόγια.

Χρησιμοποίησε ξεκάθαρες αντιδημοκρατικές πρακτικές, όπως το να αφαιρεί το λόγο από διαφωνούντες συναδέλφους, ή το να μη διαβάζει τα ψηφίσματα και έβαλε πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και στη Διοίκηση της Τράπεζας για τη μείωση των μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων, αφού με τη στάση της έδωσε το μήνυμα της απουσίας διάθεσης αγώνα και αντίστασης!
Όλα αυτά είναι τραγικά αν αναλογιστεί κάποιος και την ιστορία του Συλλόγου αυτού, ο οποίος δε δίστασε να κάνει απεργία κατά τη διάρκεια της κατοχής και μάλιστα με αιτήματα αμιγώς πολιτικά. Ας ελπίσουμε πως τα αντανακλαστικά των υπαλλήλων της Εθνικής, της πλατιάς μάζας που δεν πήγε στη συνέλευση, αλλά δεν εμφορείται από κομματικό πατριωτισμό και οσφυοκαμψία, να ενεργοποιηθούν , πριν να είναι πολύ αργά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου