Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Λιβύη: όχι στον πόλεμο για το πετρέλαιο

Από το indymedia

Η παράνοια του κέρδους στην πιο βάρβαρή της μορφή ξεδιπλώνεται για ακόμα μια φορά στη γειτονιά μας.

Τα σκυλιά της εκμετάλλευσης συγκρούονται για το ποιος θα έχει τον έλεγχο, για το ποιος θα έχει τα κέρδη. Ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα του κόσμου μπαίνει στο τραπέζι της μοιρασιάς.

Τριγύρω ένας παρανοϊκός δικτάτορας, μέχρι πρόσφατα...
πιστός συνεργάτης του παγκόσμιου κεφαλαίου. Κάποιοι πρώην συνεργάτες του που θέλουν να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη, κάποιοι διεθνείς «ηγέτες» που θέλουν φτηνό πετρέλαιο και που μέχρι χτες έσφιγγαν θερμά τα αιματοβαμμένα χέρια του αιμοδιψή δικτάτορα που τώρα πολεμούν, ένας λαός που, εμπνευσμένος από τις εξεγέρσεις των γειτόνων του, αναζητά την ελευθερία του, κάποιοι που ονειρεύονται και προωθούν την επιστροφή στο σκοτεινό παρελθόν. Ο πόλεμος ενάντια στη φατρία του Καντάφι δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση της ελευθερίας ούτε με την προάσπιση της ζωής των εξεγερμένων. Δεν έχει να κάνει μ' αυτό γιατί δεν γίνεται το ίδιο στην Υεμένη, στο Μπαχρέϊν, στο Μαρόκο, στην Παλαιστίνη που και σε αυτές τις περιπτώσεις οι λαοί σφυροκοπούνται.

Χιλιάδες σφαγιάστηκαν από τους μεν και χιλιάδες θα σφαγιαστούν από τους άλλους για το μονοπώλιο του κέρδους και τον έλεγχο του μέλλοντος και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από κανένα.Καμιά συμμετοχή στο σφαγείο των λαών. Κανένα μέρισμα για εμάς από τα αιματοβαμμένα τους κέρδη.

Ζήτω η ελευθερία και η αλληλεγγύη των λαών! Πόλεμος ενάντια στα αφεντικά σ όλες τους τις μορφές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου