Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Συλλαλητήριο με αποκλεισμό της Βουλής στις 15/6 αποφάσισαν οι Αγανακτισμένοι

Από το tvxs

Σε εξέλιξη είναι για ενδέκατη ημέρα τα συλλαλητήρια των Αγανακτισμένων πολιτών τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στον Λευκό Πύργο ενώ λίγο πριν τη μία το πρωί, η γενική συνέλευση των αγανακτισμένων στη Πλατεία Συντάγματος απoφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εν όψει της 15 Ιουνίου, όταν και εκτιμάται ότι θα ψηφίζεται από τη Βουλή το νέο μνημόνιο. Η απόφαση προτρέπει για συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της Αθήνας, με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους πολίτες να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος και απώτερο σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
Αποφασίστηκε επίσης γενικό καταναλωτικό μποϋκοτάζ για τις...
14 και 15 του μήνα, δηλαδή να μην αγοράζεται αυτές τις μέρες κανένα προϊόν από σούπερ μάρκετ ή καταστήματα. Στο τραπέζι έπεσε επίσης η ιδέα για την απόσυρση όλων των καταθεσεων απο τις τράπεζες, πρόταση που θα συζητηθεί την Δευτέρα παρουσία οικονομολόγων.
Οι σημερινές αποφάσεις συνιστούν ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων και των μορφών δράσης που αποφασίζονται από την γενική συνέλευση της πλατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής αφαιρέθηκε από από ένα ψήφισμα η λέξη "ειρηνικά".

Ακολουθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ του Tvxs για το κίνημα των αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα.

Αθήνα

«Η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος ανέκαθεν έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει μέρος μόνο στο κέντρο της πλατείας (συντριβάνι). Σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε να ψηφίσουμε, να ζήσουμε. Και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί. Κλείστε τηλεοράσεις, ράδια, και ελάτε όλοι έξω στις πλατείες. Μας κοιτάει όλος ο κόσμος ας τους δείξουμε την Άμεση Δημοκρατία Τώρα!», φωνάζουν οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου ενόψει της πανευρωπαϊκής μέρας διαμαρτυρίας την Κυριακή, με πορείες σε πολλές γειτονιές τις Αθήνας, ενημερωτικές αφίσες για τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και τη διαρκή ραδιοφωνική κάλυψη των συνελεύσεων.
Επιπλέον, αυξημένη θα είναι και σήμερα η παρουσία της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή, ως αποτέλεσμα ορισμένων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει κατά βουλευτών και του τρόπου που αυτά έχουν παρουσιαστεί από αρκετούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης.
Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 2/6/2011
1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου

Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:

-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.

Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”

Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011

ΥΠΕΡ

2. Οι επόμενες Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.

ΥΠΕΡ

3. Το Ράδιο Ένταση 100,1. Προτείνεται η αναστολή των εκπομπών του ραδιοφώνου, να έρθει στην πλατεία και να κάνει τις εκπομπές του από την πλατεία Συντάγματος.

ΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου