Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αποδοκίμασαν τον Γιάννη Μπουτάρη, «Αγανακτισμένοι» του Λευκού Πύργου

Από τον agelioforo

Τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» του Λευκού Πύργου θέλησε να παρακολουθήσει απόψε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όμως αντιμετώπισε αποδοκιμασίες από μερίδα των συγκεντρωμένων και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Στις αποδοκιμασίες αυτές άλλη ομάδα των συγκεντρωμένων απάντησε ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να παραστεί στη συγκέντρωση και τη διαμαρτυρία, όμως...
η άποψη αυτή δεν επικράτησε, με αποτέλεσμα για να μη δυναμιτιστεί το κλίμα, ο δήμαρχος να αποχωρήσει.
Μετά την αποχώρηση, συνεχίστηκε για δέκατη ημέρα η λαϊκή συνέλευση με τοποθετήσεις και ψηφοφορίες.


Στο Σύνταγμα

Πιστοί στο καθημερινό τους ραντεβού, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους ενάντια στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, ήταν και σήμερα οι πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Νέοι, ηλικιωμένοι, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά έδωσαν το «παρών» φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους πολιτικούς και τα μέτρα λιτότητας. Σε ότι αφορά τον «παλμό» της συγκέντρωσης, τα συνθήματα ήταν και πάλι πολλά, όπως και τα πανό, ανάμεσα στα οποία και ένα που υπέγραφαν χρήστες του «Facebook» και στο οποίο καταγράφονταν τα εξής πέντε αιτήματα: «Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, επιστροφή των κλεμμένων, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, κληρωτοί βουλευτές κατά 50% κάθε δύο χρόνια, και χρήματα στην παιδεία», αλλά και αυτά με τα συνθήματα «τέρμα η απάθεια, άμεση Δημοκρατία» και «αποφασίζουμε άμεσοδημοκρατικά υπερβαίνουμε τον κομματισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου