Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πασόκος είμαι και φαίνομαι: 1). Απόστολος Κακλαμάνης

Σήμερα εμφανίστηκε ο Κακλαμάνης. Ο πρώην πρόεδρος της βουλής κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι πολύ κράτησε την εντολή και έπρεπε να την παραδώσει νωρίτερα. Δε θα έπρεπε να συναντάει ούτε κόμματα εκτός βουλής ούτε κοινωνικούς φορείς.
Απόστολος Κακλαμάνης. Ο άνθρωπος που δεν έβγαλε λέξη για τα μνημόνια. Ένας κατ` επάγγελμα πολιτικός που έπαψε να έχει επαφή με το λαό από τη μέρα που έφυγε από το χωριό του στη Λευκάδα, τα παλιά τα χρόνια. Ο Κακλαμάνης, που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο χωρίς μια ντουζίνα αστυνομικούς, για να μην τον γιουχάρει ο κόσμος, ήρθε να κάνει υποδείξεις πόση ώρα να κρατάει ο καθείς τις διερευνητικές εντολές. Ο Κακλαμάνης, που ξέχασε να αποσυρθεί από την πολιτική. Γιατί κύριε Κακλαμάνη μας; Δεν υπάρχουν νέοι πασόκοι που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από σας; Τι θα κάνετε, δηλαδή, αυτήν την τετραετία ως βουλευτής που ξεχάσατε να κάνετε όλα τα προηγούμενα 50 χρόνια;
Κύριε Κακλαμάνη, είτε σας είτε δεν σας αρέσει, που είναι και το πιθανότερο, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα πάψουν να σχηματίζονται, να δρουν και να λειτουργούν ερήμην του λαού. Θα αναδεικνύονται από ένα σύστημα απλής και ανόθευτης αναλογικής, άρα θα έχουν αυξημένη πολιτική νομιμοποίηση, θα δρουν κάτω από δημόσιο έλεγχο και η κοινωνική λογοδοσία θα είναι συνεχής τους μέριμνα. Η προσφυγή σε νέες κάλπες αν δεν τηρούνται τα παραπάνω θα γίνεται πάραυτα.
Κύριε Κακλαμάνη, το πρώην πασοκ και νυν ΚΟΔΗΣΟ, θα πάρει τη θέση που του αξίζει στη νέα Ελλάδα που γεννιέται: το χρονοντούλαπο της ιστορίας άνοιξε και σας περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου