Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ανατέλλει η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Για την ακρίβεια λιγότερο, έξι μέρες, και το πράγμα δείχνει να ξεκαθαρίζει. Η ριζοσπαστική Αριστερά βρίσκεται κοντά στο να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει κυβέρνηση είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Και για αυτό, δε θα επικαλεστούμε ούτε τις μυστικές ούτε τις κρυφές ούτε τις απόκρυφες δημοσκοπήσεις. Άλλωστε αυτές είναι που πάντα πέφτουν έξω! Είναι οι λεγόμενες δημοσκοπήσεις των άθλιων παπαγαλακίων που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υπηρετούν ως καλά σκυλιά τ` αφεντικά τους. Θα επικαλεστούμε κατά κύριο λόγο τον επικοινωνιακό και όχι μόνο πανικό του κόμματος της ΝΔ, που ως δεξιό-ακροδεξιό μόρφωμα συνιστωσών (καραμανλική, πολαν, λαος, δησυ, κεπ, συνεργαζόμενοι και το κακό συναπάντημα) επενδύει σε αυτό που ξέρει καλά: το φόβο των πολιτών. Δεν έχουν άλλο πρόγραμμα να προβάλλουν πέρα του μνημονίου, δεν έχουν ούτε καν νέα πρόσωπα να προβάλλουν (αν εξαιρέσεις τύπους σαν το Φαήλο Κρανιδιώτη), δεν έχουν έργο να προβάλλουν παρά καταστροφή και μια Ελλάδα στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης. Μόνο ο φόβος τους έχει μείνει! Και με αυτόν παίζουν!

Η κοινωνία έχει χωριστεί στα δύο: από τη μία είναι οι δυνάμεις των μεγαλοεπιχειρηματιών με τις off-shore εταιρίες που αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη, οι συστηματικά φοροκλέπτες επιχειρηματίες, οι καναλάρχες και οι εργολάβοι της διαπλοκής, όσοι έχουν μάθει να παρασιτούν πάνω στο κράτος,  οι κηφήνες της κοινωνίας.
Από την άλλη οι δυνάμεις της εργασίας, οι μισθωτοί, οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία, οι άνεργοι. Αυτοί που έμαθαν να παλεύουν τη ζωή και τίποτα να μην τους χαρίζεται. Αυτοί που προσπαθούν να επιζήσουν μέσα στην οικονομική λαίλαπα των μνημονίων αλλά και πριν από αυτήν, μέσω της άνισης κατανομής της τότε ανάπτυξης. Αυτοί που έχουν μάθει πλέον ότι το να ψηφίζεις το ίδιο πράγμα με τον εργοδότη σου, εκτός και αν απασχολείσαι σε πολύ μικρή επιχείρηση, είναι λάθος. Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική που και θα μειώσει τους μισθούς και δε θα τους μειώσει παράλληλα και το επίπεδο ζωής. Αυτοί που κατάλαβαν το παιχνίδι των τηλεοράσεων και των μεγαλοεφημερίδων, που στηρίζουν το σύστημα πάντα με αντάλλαγμα, και σήμερα τρέμουν τόσο πολύ τη διαφαινόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμα να αρχίσουν να το γλύφουν μήπως και δεν τους ζητήσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ για να διατηρήσουν τις συχνότητές τους.

Η ελπίδα για μια Ελλάδα του κόσμου της εργασίας και της διανόησης, με εργασιακή ασφάλεια και πραγματική παραγωγή, για ανάπτυξη που θα κατανέμεται δίκαια, για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό με την εισαγωγή αμεσοδημοκρατίας αρχικά σε τοπικό επίπεδο, για δίκαιη και προοδευτική φορολόγηση, για μια Ελλάδα που θα δώσει μέλλον στην νεολαία της, είναι αυτή αυτή που στις 17 Ιούνη θα εκτοξεύσει το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ήρθε η ώρα ο αγώνας της γενιάς των μαθητικών καταλήψεων του `96-`98, των φοιτητικών κινητοποιήσεων του 2006-07, της νεολαίας του 2008, του αντιμνημονιακού μετώπου, να αρχίσει να πιάνει τόπο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου