Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Χρειαζόμαστε άλλους 230! Θα είσαι ένας από αυτούς;

Σεκάνια: η πιο σημαντική παραλία ωοτοκίας της Caretta caretta σε ολόκληρη την Μεσόγειο!

Το WWF ενώνει τις δυνάμεις του με τη Groupon για να ενισχύσει τις δράσεις προστασίας περιβάλλοντος σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα αυτή η συνεργασία εστιάζει στα Σεκάνια στη Ζάκυνθο, τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της χελώνας Caretta caretta σε ολόκληρη τη Μεσόγειο!
http://www.wwf.gr/enimerotika/groupon/sekania.jpg
© Καραμανλίδης
Ωστόσο επειδή το έδαφος της γύρω περιοχής είναι σαθρό, τα Σεκάνια απειλούνται κάθε χρόνο με μεταφορά λάσπης από τις πλαγιές που την περιβάλλουν.
Η λάσπη αυτή δημιουργεί μια σκληρή «κρούστα» στην άμμο και έτσι οι χελώνες δυσκολεύονται να σκάψουν για τη φωλιά τους. Ακόμα και αν τα καταφέρουν, το μέλλον των αυγών τους θα είναι αβέβαιο, καθώς η λάσπη θα φράζει τους πόρους της άμμου και θα τους στερεί τον απαραίτητο αέρα για να αναπτυχθούν.
Υπάρχει όμως λύση! Μπορούμε να περιορίσουμε τη διάβρωση του εδάφους της γύρω περιοχής και να εξασφαλίσουμε την καλή ποιότητα της άμμου στην παραλία για τις Caretta caretta.
Με τη δική σας συνεισφορά, θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε τα ξύλινα φράγματα που έχουμε κατασκευάσει στα ρέματα που καταλήγουν στα Σεκάνια και τα χαντάκια που ελέγχουν τη μεταφορά φερτών υλικών και λάσπης. Αν χρειαστεί, θα «θωρακίσουμε» τις γύρω πλαγιές και με φυτεύσεις φυτών της περιοχής.
Μέχρι τώρα πάνω από 270 άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την πρόσκλησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου