Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κοινή άσκηση Κύπρου - Ισραήλ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ 

Η πλήρης ανακοίνωση:

Πληροφορίες του κυπριακού τύπου αναφέρονται στην διεξαγωγή ευρείας κλίμακας κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ, με την πρωτοφανή είσοδο δεκάδων ισραηλινών αεροπλάνων και ελικοπτέρων στον κυπριακό εναέριο χώρο και το FIR Λευκωσίας.

Εκφράζουμε την βαθειά ανησυχία μας για την συμμετοχή της Κύπρου σε τέτοιου είδους ενέργειες την ώρα μάλιστα που η κρίση  στη Συρία, η αναταραχή στην Τουρκία και οι αμερικανο-ισραηλινές απειλές εναντίον του Ιράν δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνης αστάθειας.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος πρέπει να είναι δυνάμεις διεθνούς ηθικής και δικαίου και να μην συμμετέχουν σε τυχοδιωκτικά σχέδια των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των  περιφερειακών συμμάχων τους, τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Οι πρωτοβουλίες για την  ειρήνη και τη συνεργασία των λαών της Μεσογείου είναι η μόνη πραγματική εγγύηση για ασφάλεια, σταθερότητα και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.
- See more at: http://left.gr/news/tm-exot-politikis-syrizaekm-anisyhitiko-gegonos-i-koini-askisi-kyproy-israil#sthash.jQkybhrB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου