Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

ένα συγνώμη, ρέέέέ.......

Εμείς τότε κάναμε γελοιογραφίες ότι η απίθανη εκείνη κυβέρνηση Σημίτη θα ξεπουλήσει ακόμα και την Ακρόπολη κι εκείνοι προσπαθούσαν στην πραγματικότητα να κάνουν ακριβώς αυτό! Οταν όμως η πραγματικότης υπερβαίνει τη γελοιογραφία, τότε βάζουν τα γέλια και οι θεοί... Θλιβερότερος απ' την υπερβολή μιας καρικατούρας, ο κ. Χριστοδουλάκης επιχειρούσε, λένε, την τιτλοποίηση του Παρθενώνα(!) -εκποιούσε δηλαδή έναντι πινακίου δανείων ο τσιφ αυτός απόγονος του Περικλή (και της Ασπασίας) τις εισπράξεις από τα εισιτήρια για την Ακρόπολη κι άλλους αρχαιολογικούς χώρους!
......................................
Να κόβει δηλαδή τις φλέβες του ακόμα και ο Καραγκιόζης, διότι ούτε ο Χατζατζάρης θα διενοείτο ποτέ την τιτλοποίηση της Ακρόπολης -τα «μάρμαρα για τα οποία πολεμήσαμε», καθώς έλεγε ο Μακρυγιάννης όπως επίσης και εκείνοι οι αγωνιστές που έδιναν οι ίδιοι μολύβι στους Τούρκους να κάνουν βόλια και να τους σκοτώνουν, κατά την πολιορκία της Ακρόπολης, προκειμένου να μη χαλούν τους κίονες για να εξάγουν τους μολυβένιους συνδέσμους...
Τώρα επικρίνουν το Μάαστριχτ και πολλοί επιφανείς εκ των πάλαι ποτέ ζηλωτών του εκσυγχρονισμού -wellcome to the club, αλλά όταν λέγαμε εμείς τα ίδια στην ώρα τους, μας στόλιζαν ως «εμπαθείς», απαθείς οι ίδιοι στον τσαρλατανισμό που μόστραρε για εκσυγχρονισμός και στον αμοραλισμό που μόστραρε για εξυπνάδα, επιτυχία, καταξίωση.
*****
Τούτων ένεκεν των τσαρλατανικών κι άλλων παρόμοιων παρέδωσε τότε έντρομος και κακήν κακώς την εξουσία ο κ. Σημίτης δραπετεύοντας απ' το ίδιο του το τέλος! Ομοιος και ίδιος ο Κωστάκης έπραξε κι αυτός τα ίδια, ακριβώς τα ίδια! Κι ύστερα, αφού φέσωσε τη χώρα ώς τις φτέρνες, παρέδωσε κι αυτός έντρομος και κακήν κακώς την εξουσία. Ολα αυτά τα χρόνια ένα πλήθος αργυρώνητων καραγκιόζηδων απ' τα ΜΜΕ παραμύθιαζε τον λαό και διέσυρε συνειδητά κι οργανωμένα όποιον τολμούσε να πει και να γράψει την αλήθεια. Το ίδιο και τώρα! Οι ίδιοι κύκλοι (πλην εμπλουτισμένοι και με νέους τρέσες) καλοκαθισμένοι πάνω σε παχυλούς μισθούς εκ του κράτους ή εκ των Δυνατών τρομοκρατούν και διασύρουν όποια τάξη ή όποιον πολίτη αρνείται να κάνει τον εθελοντή ραγιά. Τριάντα χρόνια τώρα αυτά τα θρασύτατα θρασίμια επιχειρούν μια συστηματική λοβοτομή των πολιτών και ταυτοχρόνως προσπαθούν να βάλουν στο κόλπο όσους μπορούν να διαφθείρουν μετατρέποντάς τους σε «πρασινοφρουρούς», «δικά τους γαλάζια παιδιά», μικρούς συμμέτοχους της καθημερινής διαφθοράς. Ομως οι Πρωθυπουργοί της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο κ. Κώστας Σημίτης, και ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχουν υπογράψει με το όνομά τους την πολιτική διαδρομή της Ελλάδας προς την παρακμή, εξαθλιώνοντας τον λαό, αμείβοντας τους «νταβατζήδες», συρρικνώνοντας τις δυνατότητες της χώρας, αφήνοντας στην τύχη τους τους νέους, σπάζοντας το ηθικό των πολιτών, εξορίζοντας κάθε ελπίδα.
Τώρα η χώρα και ο λαός, οι τίμιοι μεροκαματιάρηδες, οι σωστοί επιχειρηματίες, οι φιλότιμοι επιστήμονες διασύρονται στις στράτες της οικουμένης ως κλέφτες, ως πονηροί και ως γελοίοι, ως «Ελληνες». Τέτοια ατίμωση!
Οχυρωμένοι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί πίσω από τον αισχρότερο των νόμων, τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, όχι μόνον δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν, αλλά θα συνεχίσουν και τα ίδια!
Κι ας κακαρίζουν οι εξεταστικές επιτροπές και τα συναφή κοκορομαχικά δικομματικά παρόμοια.
Τα ρίχνουν - τα ρίχνει τώρα τα φταιξίματα ο τρίτος Παπανδρέου στις αγορές.
Λες και οι αγορές είναι κάτι διαφορετικό απ' τις κυβερνήσεις. Λες και δεν κυβερνούν τις κυβερνήσεις οι αγορές. Λες και δεν είναι ο ίδιος ο Γιωργάκης ένα σοσιαλνεοφιλελεύθερο υβρίδιο που ομνύει στις αγορές.
Η ίδια πολιτική! Του κ. Χριστοδουλάκη, του κ. Αλογοσκούφη, του κ. Παπακωνσταντίνου. Με τους Ελληνες όλο και φτωχότερους, όλο και πιο χρεωμένους, σχεδόν χωρίς ΑΕΙ πια, με όσους είναι ακόμα φιλότιμοι να σκυλοπνίγονται μέσα σε ένα πέλαγος κυνισμού γύρω τους.
Νοιώθοντας κι από πάνω σαν καρπαζοεισπράκτορες μιας Ευρώπης που μας έχει βαρεθεί, που μας περιφρονεί.
***
Τώρα τελειώσανε τα ψέματα. Και οι διαψεύσεις τους.
Το κατόρθωμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να σύρουν την Ελλάδα στην ταπείνωση των Καυδιανών Δικράνων έχει συντελεσθεί.
Φθάσαμε ώς εδώ επειδή δεν υπήρχε κανενός είδους στρατηγική, κανένα σχέδιο για το τι είναι η χώρα και πού θέλει να πάει. Τυχάρπαστη πορεύθηκε η ηγεσία της.
Τώρα οι Ευρωπαίοι, η ευρωπαϊκή ελίτ που υπηρετεί τους Δυνατούς, σχεδιάζουν για μας (για να εφαρμόσουν και στους δικούς τους λαούς) και την ασθένεια, και το φάρμακο...
...................................
Τώρα πια «φοβόμαστε γι' αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς»...
πηγή: www.enet.gr

Σχόλιο nazw: Διαφωνούμε μόνο με το να μπαίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τέτοια ευκολία στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου