Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αθωώστε τους όλους, μπορείτε!

Από τον agelioforo

Στην παραγραφή του αδικήματος της απιστίας που βαρύνει τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντό, οδηγείται ο Αρειος Πάγος μετά την πρόταση του αντεισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδριωτέλλη προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη γνώμη του κ. Ανδριωτέλλη είχε ήδη συνταχθεί και ο...ανακριτής Ι. Γιαννακόπουλος, αφού μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής από τον Κ. Καραμανλή το Μάιο του 2009, μπήκε «ταφόπλακα» σε όλες τις κρίσιμες υποθέσεις που ήταν ανοικτές εκείνη την εποχή, όπως και στην υπό κρίση δικογραφία.

Οπως όλα δείχνουν, η παραγραφή θα είναι μονόδρομος και για το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει το βούλευμά του μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, σφραγίζοντας έτσι την κρατούσα νομική άποψη. Η πλειοψηφία των νομικών αλλά και των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, έλεγαν πάντως ότι η υπόθεση ίσως έπαιρνε διαφορετική τροπή, εάν τα αδικήματα για τα οποία είχε ζητηθεί η άσκηση της ποινικής δίωξης, ήταν άλλα από εκείνο της απιστίας.

Για παράδειγμα, εάν υπήρχε δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δηλαδή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν θα ετίθετο θέμα παραγραφής, αφού το αδίκημα έχει χαρακτηριστεί διαρκές (περίπτωση Τάσου Μαντέλη). Δεν βρέθηκαν ωστόσο στοιχεία για τη διάπραξη αυτού του αδικήματος σε βάρος υπουργού εν αντιθέσει με τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν αυτήν τη κατηγορία.

Με την ίδια εισαγγελική πρόταση προτείνεται η επιστροφή της δικογραφίας στην εφέτη -ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, προκειμένου να συνεχίσει την έρευνά της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μοναχούς, καθώς η δικαστική λειτουργός σταμάτησε την ανάκριση, όταν η Βουλή αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου