Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Την απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ στο κέντρο σχεδιάζει ο δήμος

Από τον aggeliforo

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι δεν αποκλείει για το μέλλον ο δήμος, όπως προέκυψε από σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, κάποια στιγμή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, και μάλιστα «για το σκοπό αυτό θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη από το δήμο.

Η «αποβολή» των ΙΧ που σχεδιάζει ο δήμος θα αφορά στην...
«πυρίκαυστη ζώνη» του κέντρου, η οποία μελλοντικά δεν αποκλείεται να είναι ανοιχτή μόνο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και ταξί),τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τα οχήματα των κατοίκων του κέντρου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ακόμη πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών τη σύνταξη μελέτης και την υλοποίηση πέντε νέων λεωφορειόδρομων, αλλά το υπουργείο αδιαφόρησε: «Μας κούνησαν το μαντήλι από το υπουργείο. Δεν πήραμε απάντηση».

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε ένα μπαζούκας «θα στόχευε και θα έριχνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου