Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νέα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


 
FestivalNews#415
Η αντίστροφη μέτρηση για το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άρχισε! Μη χάσετε το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αργεντίνικο Κινηματογράφο που αποκαλύπτει την πολύμορφη εικονογραφία μιας χώρας που χαράζει την πορεία της στη δίνη των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον προβάλλεται η ταινία Frances Ha του Noah Baumbach και στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, η νέα ταινία του Walter Salles Στο δρόμοκαι το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού  Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου: Διωγμός & Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία - Ελλάδα 1922-1924. Στην αίθουσα Τάκης Καννελλόπουλος συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οι προβολές του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (26/09-02/10/2013)
FRANCES HA
Noah Baumbach
ΗΠΑ
2012
 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 
Walter Salles
Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Καναδάς
2012
 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΔΙΩΓΜΟΣ & ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 1922-1924
Μαρία Ηλιού
Ελλάδα
2013
 
 
 
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013.
 
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών, που συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο (αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος).
 
Μείωση των τιμών στο πωλητήριο του ΦΚΘ 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μειώνει τις τιμές στην πλειοψηφία των εκδόσεών του και σε επιλεγμένα συλλεκτικά αντικείμενα που διατίθενται στο πωλητήριό του, σε ποσοστό που φτάνει έως και το 50%!
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400
Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter FestivalNEWS, παρακαλώ πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου