Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Απαγορεύτηκε και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» στο ΠΑΣΟΚ

Από το tvxs

Μετά την απαγόρευση από τη Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Λοΐζου, στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, και ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». «Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη», τονίζει ο κ. Ανδριανόπουλος.

Στη δήλωσή του, ο συνθέτης αναφέρει:...
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.

Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου