Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Economist: To γαλλικό σχέδιο βοηθά τους πιστωτές και όχι την Ελλάδα

Από το newscode

Ο Economist φαίνεται να συμμερίζεται την κριτική αρκετών αναλυτών ότι η γαλλική πρόταση για την μετακύλιση του Ελληνικού χρέους είναι μια καλή συμφωνία για τις τράπεζες αλλά δεν είναι τόσο ελκυστική για την Ελλάδα.

Η εθελούσια επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων που προβλέπει η γαλλική πρόταση μειώνει πρακτικά...
τις πιθανές ζημιές που θα ανέγραφαν οι τράπεζες σε μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

Παράλληλά τους επιτρέπει να πάρουν άμεσα πίσω κάποια από τα χρήματα που έχουν επενδύσει και τα υπόλοιπα θα τα δουν να τοκίζονται με επιτόκιο από 5,5% έως 8% ανάλογα με την πορεία του ρυθμού ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία είναι πολύ λιγότερο ελκυστική για την Ελλάδα, καθώς δεν κάνει το παραμικρό για να μειώσει το χρέος, ενώ θα μπορούσε να περιπλέξει την τελική αναδιάρθρωσή του.

Στο ίδια γραμμή ήταν και η τοποθέτηση της WSJ , η οποία με άρθρο της είχε αναφέρει ότι το γαλλικό σχέδιο δεν είναι ξεκάθαρο ότι βοηθά την Ελλάδα. «Το σχέδιο (για τη μετακύλιση των θέσεων των τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα) έχει κάποιες θετικές πλευρές, ειδικά για τους πιστωτές. Όμως, δεν είναι ξεκάθαρο ότι βοηθά την Ελλάδα και ενδέχεται να τύχει αρνητικής υποδοχής από τους οίκους αξιολόγησης», τόνιζε η εφημερίδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου