Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης

Από το in.gr

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης στην Ινδία, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία.

Τουλάχιστον...21 άτομα σκοτώθηκαν και 113 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό του κρατιδίου Μαχαράστα, Πριθβιράζ Τσαβάν.

«Πρόκειται για οργανωμένη επίθεση τρομοκρατών» είπε.

«Είναι μία νέα επίθεση στην καρδιά της Ινδίας, μία νέα επίθεση κατά του Μουμπάι» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαχαράστρα, Πριθβιράχ Σαβάν.
Η μία έκρηξη σημειώθηκε στην Αγορά Ζαβέρι, άλλη μία στην Όπερα της πόλης και η τρίτη στο νότιο τμήμα της, στην περιοχή Νταντάρ. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τις 19:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, την ώρα που οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών η μία από την άλλη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιους βομβιστικούς μηχανισμούς

Οι εκρήξεις συμπίπτουν με τα γενέθλια του Μοχάμαντ Αζμάλ Αμίρ Κασάμπ, του μοναδικού επιζώντα ενόπλου από τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008 που στοίχισαν τη ζωή σε 170 άτομα.

Όπως αναφέρουν ινδικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατική επίθεση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Βομβάη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και μία ομάδα στρατιωτών βρίσκεται στην περιοχή. Σε κόκκινο συναγερμό και η πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, καθώς και η Καλκούτα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Καμία οργάνωση δεν έχει, προς το παρόν, αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις στην Βομβάη και πρόσφερε βοήθεια για να οδηγηθούν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκ.Βεστερβέλε. «Καταδικάζω αυτή τη φριχτή τρομοκρατική πράξη. Οι δράστες πρέπει να παραδοθούν στην δικαιοσύνη» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου