Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ήπειρο

Από το metar

Σφοδρές βροχοπτώσεις εκδηλώνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου στην Ήπειρο. Τα ύψη βροχής ξεπερνούν στο σύνολο σχεδόν του γεωγραφικού διαμερίσματος τα 50 χιλιοστά, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων ξεπερνά και τα 65 χιλιοστά. Στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων το ύψος βροχής σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου ξεπερνά τα 100 χιλιοστά!
Ήδη η περιοχή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα πλημμυρών και κατολισθήσεων από τις προηγούμενες κακοκαιρίες. Πλέον το έδαφος αδυνατεί να απορροφήσει την παραμικρή βροχόπτωση και σύμφωνα με τις παραπάνω καταγραφές οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Η Πολιτική Προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων συνιστά, με ανακοίνωσή της,...oι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Με τις σημερινές βροχοπτώσεις, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στην Ήπειρο, ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς του Νομού Θεσπρωτίας ξεπέρασε τα 3.000 χιλιοστά ετήσιας βροχόπτωσης!
Επίσης, 2 μέτρα βροχής στη πόλη των Ιωαννίνων. Με τις σημερινές βροχοπτώσεις, το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης ξεπέρασε τα 2.000 χιλιοστά!
Πολύ σοβαρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την Ήπειρο.
Έκλεισε η Εγνατία από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα και προς Μέτσοβο καθώς πλημμύρισε το οδόστρωμα. Η κυκλοφορία προς Γιάννενα γίνεται μόνο από Άρτα.

Δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα έχει δεχτεί η πυροσβεστική στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μεγάλες κατολισθήσεις παρατηρούνται σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου