Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η πολιορκία και ο πόλεμος στα οδοφράγματα της Κερατέας συνεχίζεται…

Από το indymedia

Το προηγούμενο Σάββατο 11/12 οι κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν σαν στρατός κατοχής μαζί με τις μπουλντόζες εκσκάφης των μεγαλοεργολάβων, στο χώρο του Οβριοκάστρου της Κερατέας. Σκοπός τους η προστασία της εργολαβίας η οποία θα ξεκινούσε τις εργασίες κατασκευής ΧΥΤA στην περιοχή. Σύμφωνα με τους κατοίκους ο χώρος δεν έχει απαλλοτριωθεί, ενώ είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος. Παρόλα αυτά το υπουργείο δημοσίων έργων και "περιβάλλοντος" επιταγχύνει τις διαδικασίες δημιουργίας ενός ακόμη τεράστιου "πράσινου" σκουπιδότοπου για να μην χάσει τις χρονικές ρήτρες των ευρωπαϊκών του συμβάσεων για την απόθεση και διαχείριση των σκουπιδιών, παρόλο που σε 3 χρόνια είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν τη λειτουργία του.

Ακολούθησαν μαζικές συγκρούσεις...μεταξύ των κατασταλτικών-δολοφονικών δυνάμεων του κράτους και των κατοίκων της Κερατέας καθώς και πολλών αλληλέγγυων που μεταβήκανε στην περιοχή προς στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα τους.

Οι κάτοικοι της Κερατέας δέχτηκαν την μαζική επίθεση των ΜΑΤ όλες αυτές τις ημέρες και κάθε βράδυ μαίνεται πόλεμος στα οδοφράγματα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η αύρα, πλαστικές σφαίρες, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου λάμψης όπως επίσης και παρακολούθηση μέσω θερμικής κάμερας. Τα ΜΑΤ παραμένουν στο χώρο (παρά την αντίθετη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους κατοίκους), έχοντας κυριολεκτικά αποκλείσει την Κερατέα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να κάμψει την αντίσταση των εξεγερμένων κατοίκων και των αλληλέγγυων σε αυτούς.

Στη διάρκεια αυτού του αγώνα, κάποιοι άνθρωποι συνελλήφθησαν ενώ η αστική δικαιοσύνη δεν δίστασε να απαγγείλει κακουργηματικής φύσεως κατηγορίες ακόμα και σε ανήλικο 16 ετών. Είναι φανερό ότι η εξουσία παίζει όλα της τα χαρτιά ενόψει της κατάργησης και της καταστρατήγησης όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων και προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πατάξει δια παντός την οποιαδήποτε αντίσταση εκδηλώνεται. Δεν μας φοβίζουν, δεν θα μας νικήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου