Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Άρματα μάχης στην πόλη Μπανιάς, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη Συρία

Στην πόλη Μπανιάς, ένα από τα προπύργια των αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία εισέβαλε ο στρατός της χώρας.

Τα άρματα μάχης εισέβαλαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην πόλη με κατεύθυνση τις νότιες συνοικίες, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές, δήλωσαν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Λευκωσία.

Οι κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινες ασπίδες για να εμποδίσουν τα άρματα μάχης να πλησιάσουν τις συνοικίες αυτές, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν πως οι επικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση της πόλης έχουν διακοπεί.

Στο μεταξύ, άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει και το χωριό Μπάιντα κοντά στην Μπανιάς, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

«Εκατόν πενήντα γυναίκες από τη Μπανιάς είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο που συνδέει την πόλη με τη Λατάκια και ζητούσαν την απελευθέρωση όσων είχαν συλληφθεί στο χωριό Μαρκάμπ, απ' όπου κατάγονται», εξήγησε.

Πρόσθεσε δε ότι, όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και εκείνες αρνήθηκαν, «άνοιξαν πυρ...
σκοτώνοντας τρεις από τις διαδηλώτριες και τραυματίζοντας ακόμη πέντε οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο».

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τη Δαμασκό να σταματήσει η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων. Ο Λευκός Οίκος τόνισε πως θα λάβει «πρόσθετα μέτρα» εάν ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν σταματήσει την αιματοχυσία.

Τουλάχιστον 800 πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας από τότε που ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ανακοίνωσε η συριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sawasiah.

Η οργάνωση αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της ένα κατάλογο με τα ονόματα των 800 πολιτών που έχουν σκοτωθεί. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι 220 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση του στρατού στην πόλη Ντεράα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου