Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Κασιμάτης: αυτός είναι ο Νο.1 φοροφυγάς της Ελλάδας

Από το fimes.gr

Ποιος είναι ο Νίκος Κασιμάτης, μεγαλύτερος οφειλέτης του Δημοσίου, λογιστής και «βασιλιάς της φοροδιαφυγής»; Ποιός είναι ο Νίκος Κασιμάτης;
Τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, Νίκο Κασιμάτη, τον «βασιλιά της φοροδιαφυγής» που είναι Νο 1 στη λίστα που έστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Πρόκειται για τον λογιστή Νίκο Κασιμάτη ο οποίος με την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων έφτασε να χρωστά το ποσό των 636 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και να βρίσκεται στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης…504 ετών.

Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός οικονομολόγος Νίκος Κασιμάτης εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα.

Στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται...
παλιοί γνώριμοι του Νίκου Κασιμάτη από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. Ευρώ.

Οι αρχές αποδίδουν στον κ. Κασιμάτη ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Νίκος Κασιμάτης ήταν στην λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων Θεσσαλονίκης υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά την τελευταία στιγμή ο κ. Ψωμιάδης τον εκπαραθύρωσε.

Ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη του Νίκου Κασιμάτη του ότι πολλοί εφοριακοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα αν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλα παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν και προαγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου