Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ένας Κούκος θα φέρει τον ...εργασιακό "χειμώνα";

Έκπληκτοι διαβάσαμε στο Βήμα της Κυριακής την παράκληση(!) του προέδρου της ΟΤΟΕ κ. Κούκου προς τους τραπεζίτες. Να μειωθούν οι μισθοί (12%) σε αντάλλαγμα να μην πειραχθούν οι θέσεις εργασίας. Ο μειοδότης κ. Κούκος, με αυτή του την πρόταση πούλησε 2 φορές τους συναδέλφους του:...
αφενός αμφισβητώντας και καταργώντας την κλαδική σύμβαση για τους τραπεζοϋπαλλήλους προτείνοντας τη μείωση μισθών και αφετέρου δίνοντας το δικαίωμα στους τραπεζίτες να απολύουν. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι τη συνταξιοδότηση. Αυτό σημαίνει πως οι συμβάσεις δεν μπορούν να λυθούν από την εργοδοσία παρά μόνο για πολύ σοβαρό λόγο. Σοβαρός λόγος δεν είναι φυσικά η οικονομική κρίση, αλλά ας πούμε η υπεξαίρεση ή η καταδίκη κάποιου υπαλλήλου.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αφού εκθείασε την ανάλογη συμφωνία στον ΟΤΕ, ανοίγει τις πύλες της εργασιακής ζούγκλας και στους τραπεζοϋπαλλήλους. ΤΟ σχέδιο της κυβέρνησης, της Τρόικας και της ελίτ του ξεπουλημένου συνδικαλισμού είναι να κατακρημνιστούν οι μισθοί ως μέρος της εσωτερικής υποτίμησης. Έτσι θα γίνουμε πολύ πιο φθηνοί για τα παγκόσμια τρωκτικά του καπιταλισμού που θα θελήσουν να μας αγοράσουν εν μέρει ή στο σύνολο. Αλλά ο ύπνος των εργαζομένων καλά κρατεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου