Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αποφυλακίστηκε ο Β. Σαραλιώτης!

Από το enet

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του για απλή συνέργεια στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ελεύθερος αφέθηκε ο ειδικός φρουρός Β. Σαραλιώτης, υπό τον όρο παραμονής του στο νομό Δράμας. Πρόκειται για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι το Εφετείο.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το πενταμελές Εφετείο Λαμίας, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει ν’ απορριφθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του. Το Εφετείο έθεσε ως όρο την μόνιμη παραμονή του Β. Σαραλιώτη στο νομό Δράμας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Ο Β. Σαραλιώτης επικαλέστηκε την...
ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β΄ βαθμό, ενώ τον Ιούλιο του 2012, με βάση το νόμο, θεμελίωνε ούτως ή άλλως δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε πριν από ένα χρόνο, καταδίκαζε τον Β. Σαραλιώτη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, κατά πλειοψηφία 6 προς 1. Ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί κάθειρξη 13 ετών και τελικά του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη 10 ετών.

Για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου έχει καταδικαστεί σε ισόβια ο συνάδελφός του Επαμεινώνδας Κορκονέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου