Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η νέα Ευρωλίγκα..

Από το sportaction

Με νέο πρόσωπο θα παρουσιαστεί από την επόμενη σεζόν η Ευρωλίγκα, αφού η γενική συνέλευση ενέκρινε τις αλλαγές που είχαν συζητηθεί.

Συγκεκριμένα, στα προκριματικά θα συμμετέχουν 8 ομάδες, το Top 16 θα γίνει σε δύο ομίλους των 8 ομάδων και η διοργάνωση θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Η χώρα μας θα έχει...
δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα, όπως και οι Ιταλία, Τουρκία. Παράλληλα, η Ελλάδα θα έχει τρεις ομάδες στο Eurocup, όπου θα μετέχουν 48 ομάδες.

- Στην Ευρωλίγκα, από τα προκριματικά θα προκρίνεται μία από τις 8 που θα λάβουν μέρος, όπου δεν θα υπάρχει σύλλογος της χώρας μας.

- Η κανονική περίοδος θα γίνει σε 4 ομίλους των 6 ομάδων.
- Η φάση των 16 με δύο ομίλους των οκτώ, χωρίς να προηγηθεί κλήρωση, αφού θα τοποθετούνται στον όμιλο ανάλογα με την κατάταξή τους στην πρώτη φάση.
Οι 14 ομάδες που θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο απεριόριστης διάρκειας, εκτός κι αν πάψουν να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ και Ουνικάχα Μάλαγα από την Ισπανία, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από την Ελλάδα, Εφές Αναντολού και Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ από την Τουρκία, Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο από την Ιταλία, Ζαλγκίρις Κάουνας από την Λιθουανία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Ρωσία, Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ και Πρόκομ από την Πολωνία.

Άλλες επτά θα συμμετέχουν με συμβόλαιο τύπου Β (ανάλογα με το ράνκινγκ), μία θα είναι η πρωταθλήτρια του Eurocup και μια θέση θα δίνεται με wild card από την Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου