Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Α’ Τρίμηνο 2010

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στον τομέα ΤΠΕ συνεχίζει να υποχωρεί, για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, όπως άλλωστε συμβαίνει στους περισσότερους κλάδους στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση που έχει σημειωθεί εδώ και μία δεκαετία με το δείκτη να διαμορφώνεται στις 71,5 μονάδες το α΄ τρίμηνο 2010 έχοντας χάσει σχεδόν τις μισές μονάδες σε σχέση με μια διετία πριν.
Στις Υπηρεσίες ΤΠΕ οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα δραστηριότητα της επιχείρησης συνεχίζουν να επιδεινώνονται, με τις μισές επιχειρήσεις να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους. Νέα υποχώρηση σημειώθηκε και στην τρέχουσα ζήτηση, ενώ και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της ζήτησης παραμένουν έντονα απαισιόδοξες.

Στο Λιανικό Εμπόριο ενισχύονται οι δυσμενείς εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις, με τα αποθέματα να παραμένουν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ επανεμφανίζεται αισιοδοξία στις προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Στη Βιομηχανία ΤΠΕ ενισχύονται οι αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των παραγγελιών και της ζήτησης, καθώς υπάρχει ραγδαία επιδείνωση στο τρέχον επίπεδο παραγγελιών και διόγκωση των αποθεμάτων.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία επίσης επηρεάζει το γενικό δείκτη κλίματος ΤΠΕ, παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου