Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Διαθέσιμες θέσεις στα θερινά εθελοντικά προγράμματα της WWF

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας 2010 του WWF Ελλάς έχει ήδη ολοκληρωθεί και το πρώτο πρόγραμμα στη Σούδα Χανιών ξεκινά την προσεχή Κυριακή 11 Ιουλίου 2010. Παρόλα αυτά, λόγω ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα παρακάτω προγράμματα για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2010:

Λίμνη Κερκίνη, 25 Ιουλίου – 7 Αυγούστου 2010
Η ορνιθοπανίδα της λίμνης Κερκίνης θεωρείται  από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα ποταμού και απέχει περίπου 80χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 35 χλμ. από τις Σέρρες. Η κατασκευή  πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών καθώς και η δημιουργία και συντήρηση υποδομών από τους εθελοντές του WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την διατήρηση αυτού του σπάνιου βιότοπου.
Εργασία: Κατασκευή πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών, κατασκευή τεχνητών θέσεων ανάπαυσης πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (κιόσκια, θέσεις παρατήρησης πουλιών κλπ.).
Αριθμός εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 ομαδάρχες).
Διαμονή: Στο κλειστό γυμναστήριο της Βυρώνειας Κερκίνης.


Ταΰγετος, (α) 1-14 Αυγούστου 2010 και (β) 16 – 29 Αυγούστου 2010
Το πρόγραμμα οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης στην ανατολική περιοχή του Ταϋγέτου, του ψηλότερου και πιο πλούσιου σε ενδημικά φυτικά είδη, ορεινού όγκου της Πελοποννήσου (2407 μ.), με έδρα την κοινότητα Αναβρυτής που απέχει 12 χλμ. από τη Σπάρτη. Η Αναβρυτή υπήρξε παλιό κεφαλοχώρι, και διέθετε ιδιαίτερα ακμάζουσα οικονομία αλλά πλέον ο πληθυσμός έχει μειωθεί, οπότε και αποτελεί ορμητήριο για διάφορες πεζοπορικές διαδρομές.
Εργασία: Συντήρηση πεζοπορικών μονοπατιών καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων.
Αριθμός Εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 Ομαδάρχες) ανά περίοδο.
Διαμονή: Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Βρυσεατών & Φίλων της Αναβρυτής «η Φανερωμένη», στο παλιό σχολείο της Αναβρυτής

Σε κάθε πρόγραμμα θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18 και άνω, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση, τις ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τζένη Λαζάρου,
Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών,
WWF Ελλάς
Τηλέφωνο: 210 - 33 14 893
Κινητό:  6981 – 233 719

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου