Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται ο "πόλεμος των διοδίων"!

Από το tvxs

Ελεύθερη αφέθηκε το πρωί η Αγγελική Α., μέλος των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω», η οποία συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ με την κατηγορία της υπεξαγωγής και καταστροφής δημοσίων εγγράφων. Επρόκειτο για τη δεύτερη κράτηση μέλους του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από εκείνη του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Οι κρατήσεις σημειώθηκαν λίγα 24ωρα μετά τη συμπλοκή ενός άλλου μέλους των Επιτροπών Αγώνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρ. Μαγκούφη, απ' την οποία το μέλος των Επιτροπών κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η κράτηση τόσο της Αγγελικής Α. όσο και του Λεωνίδα Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε με αφορμή κινητοποίηση...
στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο Κιάτο, την Κυριακή. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να επιστραφούν σε οδηγούς πινακίδες, διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας που τους είχαν αφαιρεθεί, όταν ζήτησαν να περάσουν από τα διόδια χωρίς να πληρώσουν και λαμβάνοντας απλώς πιστωτικό σημείωμα –το οποίο δεν τους επιδόθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Σαραντόπουλο, μέλος των Επιτροπών Αγώνα, οι αρχές συναίνεσαν στην επιστροφή των αντικειμένων. Ωστόσο κατηγόρησαν τους συγκεντρωμένους ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, προχώρησαν σε υπεξαίρεση και φθορά δημοσίων εγγράφων (κλήσεων για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί). Προκειμένου να εντοπίσουν αργότερα τους διαδηλωτές, οι αρχές σημείωσαν τον αριθμό πινακίδας του αυτοκινήτου τους.

Αρχικά, «έφτασαν» στον Λ. Παπαδόπουλο, τον οποίο εντόπισαν τη Δευτέρα το πρωί έξω από την οικία του και τον προσήγαγαν στο Α.Τ. Κηφισιάς. Ο κ. Παπαδόπουλος αφέθηκε τελικά ελεύθερος χθες νωρίς το απόγευμα, αν και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του.

Στο ίδιο πλαίσιο συνελήφθη χθες στην Πάτρα και η κα Αγγελική Α., η οποία οδηγήθηκε στη συνέχεια στην ασφάλεια Κορίνθου. Έξω από την αστυνομική διεύθυνση όπου κρατείτο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η Αγγελική Α. οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα και τελικά αφέθηκε επίσης ελεύθερη.

Όπως καταγγέλλει στο tvxs.gr ο Νίκος Τζιρής, μέλος των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων «Δεν Πληρώνω», «ο Εισαγγελέας αποφάσισε παράνομα να την κρατήσει μετά τη λήξη του αυτοφώρου, μετά τις 00:00 εχθές το βράδυ» και επιπλέον «αντί να απαγγείλει κατηγορίες την συνηθισμένη ώρα το έκανε πιο νωρίς, στις 10 το πρωί, για να μην πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συγκέντρωση υπέρ της Αγγελικής».

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο της Λαμίας ενός άλλου μέλους των Επιτροπών Αγώνα, ύστερα από επεισόδιο όπου εμπλέκεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρ. Μαγκούφης.

Πρόκειται για τη 45χρονη κάτοικο του Μώλου Λοκρίδας, Σούλα Γαλάνη, η οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από το βουλευτή το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο βουλευτής από την άλλη ισχυρίζεται ότι εκείνος δέχτηκε επίθεση από τη 45χρονη.

Συγκεκριμένα, στα διόδια της Αγ. Τριάδας Μώλου της Εθνικής Οδού, ένας οδηγός είχε σηκώσει τη μπάρα για να περάσει χωρίς να πληρώσει και οι τροχονόμοι που βρίσκονταν εκεί του βεβαίωσαν την προβλεπόμενη τροχονομική παράβαση. Ο οδηγός ειδοποίησε την κίνηση πολιτών και 30-50 άτομα βρέθηκαν στο σημείο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησαν σε κατάληψη και άνοιγμα των διοδίων.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε το αυτοκίνητο του κ. Μαγκούφη. Οι καταληψίες τον παρότρυναν να περάσει ελεύθερα, αλλά εκείνος δήλωσε ότι επιθυμούσε να πληρώσει. Η 45χρονη κατήγγειλε ότι ο βουλευτής την έσπρωξε βίαια στο καπό του αυτοκινήτου, ενώ εκείνος ισχυρίστηκε ότι η κα Γαλάνη τον χτύπησε με το κοντάρι που κρατούσε στο χέρι. Οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον βουλευτή στα γραφεία των διοδίων, όπου παρέμεινε για περίπου μία ώρα. «Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει» δήλωσε αργότερα ο βουλευτής σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αρνήθηκε πως χειροδίκησε εναντίον της κ. Γαλάνη -η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ο αυτόπτης μάρτυρας Γιάννης Χατζηγιάννης, μέλος των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων «Δεν Πληρώνω», επιβεβαίωσε στο tvxs.gr την εκδοχή της κας Γαλάνη. Σημείωσε μάλιστα ότι ακριβώς απέναντί της καθόταν ένας αστυνομικός, στον οποίο φώναζε βοήθεια, αλλά εκείνος δεν έκανε τίποτα.

Η 45χρονη αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες μήνυση και αγωγή για σωματικές βλάβες, λόγω και έργω εξύβριση. Η κ. Γαλάνη έχει υποστεί κάταγμα στο πλευρό και νοσηλεύτηκε για δύο μέρες στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου