Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του Επαναστατικού Αγώνα

Προσυγκέντρωση, Πλατεία Ελευθερίας στις 6:00 μ.μ.
"Ως αναρχικός δεν είχα ποτέ αυταπάτες περί «δικαιοσύνης» και «νομικού πολιτισμού» και αυτό επιβεβαιώνεται ανατριχιαστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω στη ζωή μου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα κάτσω μοιρολατρικά να υπομείνω την κατάσταση, στην οποία με οδήγησαν οι μπάτσοι και η πολιτική τους ηγεσία. Αυτή, δηλαδή, η εξουσιαστική κλίκα που μέσα από μεγαλοστομίες του στυλ «κοινωνική δικαιοσύνη», «αντιεξουσιαστές στην εξουσία», «αγώνας να σώσουμε τη χώρα» κλπ., οδήγησαν την κοινωνία στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ., αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την καταστολή και βυθίζοντας σε ένα όλο και πιο ζοφερό μέλλον τα αδύναμα κοινωνικά κομμάτια, προς όφελος των καπιταλιστών και των οικονομικών συμφερόντων τους."
Σαράντος Νικητόπουλος
 
"Αρνούμαι να μεταχθώ στο Εφετείο και να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη ανακριτή ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωματική απαγγελία κατηγορίας για την υπόθεση της Επαναστατικής Οργάνωσης στην οποία ανήκω με την ονομασία "Επαναστατικός Αγώνας". Δεν αποδέχομαι την κλήση γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο για να απολογηθώ. Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους"
Νίκος Μαζιώτης
"Βρίσκοµαι στη φυλακή γιατί είµαι επαναστάτρια και αγωνίζοµαι εναντίον του σύγχρονου εγκληµατικού καθεστώτος. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες που µου αποδίδονται και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι επαναστατική οργάνωση και είµαι περήφανη για τη συµµετοχή µου σε αυτή. Τροµοκράτες είναι όλοι όσοι απαρτίζουν και συµµετέχουν στο υπάρ χον καθεστώς της αντιπροσωπευτικής δηµο κρατίας, του καπιταλισµού και της οικονοµί ας της αγοράς".
Παναγιώτα Ρούπα

Στις 14 Οκτώβρη οι 6 συλληφθέντες και προφυλακισμένοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα καλέστηκαν από το συμβούλιο εφετών για να αποφασιστεί η παράταση ή μη της προφυλάκισής τους λόγω της συμπλήρωσης του 6μήνου. 
Οι 3 που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη αρνήθηκαν να παρουσιαστούν, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 20 Οκτώβρη.
Παράλληλα, από τις 9 Οκτώβρη ο Κώστας Γουρνάς βρίσκεται σε απεργία πείνας, ενώ με αποχή συσσιτίου στέκονται αλληλέγγυοι και άλλοι φυλακισμένοι.

Κινήσεις αλληλεγγύης
πηγή:indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου