Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δολοφονία συνδικαλιστή στην Αργεντινή

Από το indymedia

Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αργεντινής

Δευτέρα 25 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Buenos Aires, μπράβοι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με την συμπαράσταση και την πλήρη κάλυψη των μπάτσων, δολοφονούν τον Mariano Ferreyra (23 ετών) μέλος του Partido Obrero και τραυματίζουν στο κεφάλι την Elsa Rodriguez (56 ετών) και στα πόδια τον Nelson Aguirre και τον Ariel Pintos, κατά τη διάρκεια...διαδήλωσης των απεργών και των απολυμένων συμβασιούχων του σιδηροδρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mariano Ferreyra δέχτηκε σφαίρα στο στήθος από «ανθρώπους» οι οποίοι εφόρμησαν μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να πυροβολούν με την κάλυψη των μπάτσων, εναντίον των απολυμένων και απεργών συμβασιούχων του σιδηροδρόμου και αλληλέγγυων μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη του Partido Obrero. Οι δράστες της γκανγκστερικής επίθεσης αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν το Σάββατο 23/10, ως άτομα που πρόσκεινται στην UF (Unión Ferroviaria) συνδικαλιστική ένωση που έχει στενές σχέσεις με την CGT (αντίστοιχη της ΓΣΕΕ στην Αργεντινή). Να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους σιδηροδρομικούς οργανώνονται εκτός και ενάντια του επίσημου σωματείου το οποίο ανήκει στην UF κάτι που όπως φαίνεται ενοχλεί ιδιαίτερα τους εργατοπατέρες-τσιράκια της εργοδοτικής εξουσίας της Αργεντινής. Οι δολοφόνοι πυροβόλησαν χωρίς κανέναν δισταγμό στο πλήθος των διαδηλωτών κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, εκτός από την δολοφονία του Mariano Ferreyra, και τον τραυματισμό με σφαίρα στο κεφάλι της Elsa Rodriguez η οποία νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, και στα πόδια των Nelson Aguire και Arile Pintos. Ο Mariano Ferreyra και οι τραυματίες είναι γνωστοί για τη συνεχή συνδικαλιστική τους δράση και συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη από την εποχή του argentinazo.

Για ακόμα μία φορά η εξουσία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στην κοινωνία που αγκομαχά. Για ακόμα μία φορά το κράτος έδειξε την απόλυτη κάλυψη και προστασία που παρέχει στους εξουσιαστές των ζωών μας. Για ακόμα μία φορά οι εργατοπατέρες έδειξαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν και ότι είναι αδίστακτοι. Για ακόμα μία φορά οι μπάτσοι έδειξαν με ποιον συμπορεύονται αλλά και ότι στην προστασία τους οφείλεται η επώαση του αβγού του φιδιού. Για ακόμα μία φορά οι παρακρατικοί έδρασαν ανενόχλητοι με την πλήρη κάλυψη της εξουσίας και των μαντρόσκυλών της.

Αμέσως μετά την δολοφονία, ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους σε διαδηλώσεις καταδικάζοντας τον θάνατο του Μariano. την Πέμπτη 21/10 πραγματοποιούνται αποκλεισμοί δρόμων, απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Αργεντινή όπου πάνω από 60.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου