Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στην Ακρόπολη τα ΜΑΤ

Από πλαϊνή είσοδο εισήλθαν στην Ακρόπολη δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι από την Τετάρτη, συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Μετά την είσοδο των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν και χημικά, προκειμένου να απομακρυνθούν δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, κάμεραμεν.

Έχει δοθεί η εντολή να συλληφθούν οι εργαζόμενοι κατήγγειλε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Νικολιτσόπουλος.

Τόνισε πως την άσχημη τροπή έδωσε η πολιτεία όταν ως εργοδότης έχει αφήσει τους εργαζόμενους –στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας- απλήρωτους εδώ και 24 μήνες.

Πριν από μήνες ψηφίστηκε νόμος που αφορά τους συμβασιούχους σύμφωνα με τον οποίο όταν λήγει η σύμβαση φεύγουν, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Είπε πως "είχαμε συζητήσεις και επαφές με τους συμβασιούχους, είναι κατανοητά τα αιτήματα τους για μονιμοποίηση ή παράταση των συμβάσεων τους αλλά ο νόμος είναι νόμος".

πηγή:skai


Κυνηγητό, ξύλο από ματ και χακί στην Ακρόπολη. Δακρυγόνα και σε δημοσιογράφους για να μην καταγράψουν τις σκηνές και τα γεγονότα. Αίσχος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου