Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιάννης Μπουτάρης στα 6ο& 91ο Δημοτικά Σχολεία και στο νέο Δημαρχείο

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο προαύλειος χώρος του κτιριακού συγκροτήματος των 6ου και 91ου δημοτικών σχολείων Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», ο οποίος επισκέφθηκε τα δύο σχολεία που βρίσκονται στο 4ο Διαμέρισμα , βρέθηκε μπροστά σε ένα αποκαρδιωτικό θέαμα, σε ένα πρόβλημα που έχει χρονίσει, αφού για πέντε χρόνια δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για να...κατεδαφιστεί το παλιό κτίριο που βρίσκεται στην αυλή του νέου συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία εστία μόλυνσης και παγίδα ατυχημάτων για τους μαθητές.
Η εικόνα τα λέει όλα, δεκάδες σπασμένα τζάμια, ρωγμές στους τοίχους, σκουπίδια και σκουριασμένα αντικείμενα, χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα για την κατεδάφιση του παλιού σχολείου και τον καθαρισμό της αυλής, όπως είπαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ιορδανίδης, και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 16ου δημοτικού σχολείου, Δαμιανός Κράπης.
«Ευτυχώς, με τον Καλλικράτη τα σχολεία περνούν στους Δήμους. Το κτίριο αυτό θα το κατεδαφίσουμε και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια αυλή με πράσινο, αλλά ενδεχομένως και υπόγειο πάρκινγκ, εάν η πρόσβαση των οχημάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τρόπο που να μην δημιουργούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών και όχληση στη λειτουργία των σχολείων » , είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στο νέο Δημαρχείο

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το νέο δημαρχιακό μέγαρο, συνοδευμένος από τους δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέα Κουράκη και Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου και Θανάση Βουρονίκο.
Τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Τάσος Κυριακίδης και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην καθαριότητα, Τάσος Πεχλιβάνης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε όλα τα γραφεία των εργαζομένων και εκτίμησε τις προοπτικές του χώρου, αλλά και τα μικρά προβλήματα που άρχισαν να δημιουργούνται με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών. Το νέο δημαρχιακό μέγαρο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 600 εργαζόμενους και συνολικά η δύναμή του μπορεί να φτάσει στους 800, κατατάσσοντας τις κεντρικές δημοτικές υπηρεσίες στην πρώτη θέση σε αριθμό υπαλλήλων στη λίστα των υπηρεσιών του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.
«Αποκτήσαμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημαρχείο και είμαστε έτοιμοι να την βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο με την ανάληψη των καθηκόντων μας», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Αύριο Τρίτη 26/10, ο Γιάννης Μπουτάρης θα παραστεί στη δοξολογία που θα ψαλεί στον Ι..Ν. Αγίου Δημητρίου . Στις 2 μ.μ., θα συναντηθεί με τον καλλιτεχνικό δ/ντή του Κ.Θ.Β.Ε. Σωτήρη Χατζάκη. Στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Δημητρίου , την επέτειο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το Έπος του '40 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου