Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νέα διπλή γκάφα του Μπουτάρη!

Φιρί φιρί το πάει να χάσει από το συνεχιστή του Παπαγεωργόπουλου και της οπισθοδρόμησης της Θεσσαλονίκης, Γκιουλέκα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει την αναστολή εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να συνδυαστεί η προστασία της...δημόσιας υγείας με την υποστήριξη των χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, που καταγράφουν μειώσεις στους τζίρους τους της τάξης του 30%- 50%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου να δούμε τις επιπτώσεις και το πώς αυτές αντιμετωπίστηκαν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκε η απαγόρευση», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» επίσης υποστήριξε ότι το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου θα πρέπει να παραταθεί, πέραν της 12ης βραδινής, με την προϋπόθεση ότι θα τιμωρούνται η πρόκληση ηχορύπανσης και η όχληση των κατοίκων (οι πληροφορίες από taxalia).

Όπως διαβάσατε καλά παραπάνω, ο κυρ-Γιάννης βάζει πιο πάνω από τη δημόσια υγεία και από το δικαίωμα όλων στον καθαρό αέρα σε κλειστούς δημόσιους χώρους το κέρδος των επιχειρήσεων. Αλλά δεν σκέφτηκε κανείς εκεί στην Πρωτοβουλία ότι το πρόβλημα για το ότι δεν πάνε καλά οι επιχειρήσεις δεν είναι ο νόμος για το κάπνισμα αλλά η οικονομική στενότητα του κόσμου; Δεν είναι και πολύ αριστερό και προοδευτικό να κλείνεις τα μάτια στην ουσία του προβλήματος και για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη να υιοθετείς αλλοπρόσαλα αιτήματα. Το ίδιο ισχύει και για την παράταση του νυχτερινού ωραρίου. Εδώ ισχύει και κάτι ακόμα: ο παιδευτικός χαρακτήρας μιας πολιτικής που αυτοαποκαλείται προοδευτική πήγε περίπατο. Το ζητούμενο για τη νεολαία είναι να έχει ελευθερία πραγματική και όχι μόνο διασκέδασης μέχρι το πρωί. Και ελευθερία πραγματική έχει όταν έχει εργασία και εισόδημα, όταν μπορεί να αυτονομηθεί από το πατρικό σπίτι χωρίς να τη συντηρούν οι γονείς, όταν μπορεί να σπουδάσει  δωρεάν, όταν την ελκύει το μάθημα στο σχολείο και το πανεπιστήμιο και δεν πηγαίνει απλώς από υποχρέωση, όταν έχει χώρους άθλησης, όταν προάγεται ο πολιτισμός που ελευθερώνει το πνεύμα και όχι τα μόνο τα νυχτερινά μαγαζιά. Αλλά για αυτά δεν ακούμε και πολλά κ. Μπουτάρη. Δυστυχώς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου