Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ποινικοποιούν τους αγώνες των μαθητών

Από το indymedia

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας για αλλαγές σε Λύκεια και στα Πανεπιστήμια, ξεκίνησαν και οι αγώνες των μαθητών με καταλήψεις σχολείων. Μπροστά στην απόλυτη διάλυση του δημόσιου σχολείου οι μαθητές και οι μαθήτριες απαιτούν τα πολύ απλά και βασικά που λείπουν από το σχολείο τους όπως βιβλία, καθηγητές, να μην καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία, να σταματήσει η παραπαιδεία των φροντιστηρίων, να μην πληρώνουν οι ίδιοι το πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις ενάντια σε μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν ή συμμετέχουν και σήμερα στις καταλήψεις.

Κι όλα αυτά, αφού με την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, που ψηφίσθηκε όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Αρσένης (ΠΑΣΟΚ), ασκούνται ποινικές διώξεις σε μαθητές, για να κατασταλεί το κύμα των καταλήψεων.

Ήδη 105 μαθητές από την Ορεστιάδα δικάζονται...στις 29 Οκτωβρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Ορεστιάδας για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις του περασμένου Οκτωβρίου, μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους τον Ιανουάριο του 2010, ενώ απ΄ την άλλη ο τοπικός Τύπος στην Κατερίνη, προωθεί το ρουφιάνεμα μεταξύ των μαθητών.

Βασισμένοι στην ίδια Πράξη εισαγγελείς σε όλη τη χώρα καλούν, τις τελευταίες μέρες, διευθυντές και καθηγητές κατειλημμένων σχολείωνγια να καταδώσουν μαθητές, που συμμετέχουν στις καταλήψεις. Μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για "βιομηχανία κλήσεων των Διευθυντων των σχολείων στα Αστυνομικά Τμήματα"

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση των "αντιεξουσιαστών της εξουσίας", προσπαθώντας να επιβάλλει την "αντιδημοφιλή" πολιτική της στην κοινωνία, προς όφελος των δανειστών και των αγορών, δεν διστάζει να προσφεύγει σε φασιστικές μεθόδους διακυβέρνησης, χαρακτηριστικό των αυταρχικών καθεστώτων που κυβερνούν με πενιχρή ή καθόλου κοινωνική συναίνεση.

Για τους "αντιεξουσιαστές της εξουσίας" κάθε εστία αντίστασης πρέπει να συνθλίβεται έγκαιρα προτού το "κακό" εξαπλωθεί και πάρει διαστάσεις επιδημίας, παρασύροντας στην καταστροφή τους ίδιους και τους συμμάχους τους.

Καμία καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τα όνειρα των νέων για έναν καλύτερο κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου