Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Μοχάμεντ Αλ- Νταράτζι σκηνοθέτης της Χρονιάς από το Variety

Ο ιρακινός σκηνοθέτης Μοχάμεντ Αλ - Νταράτζι / Mohamed Al - Daradji, τιμώμενο πρόσωπο στο αφιέρωμα για το Σύγχρονο Αραβικό Κινηματογράφο του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απέσπασε το Βραβείο του Σκηνοθέτη της Χρονιάς από τη Μέση Ανατολή του περιοδικού Variety. Πέρυσι το βραβείο είχε κερδίσει ο Ελία Σουλεϊμάν.


«Θέλαμε φέτος να τιμήσουμε τον Μοχάμεντ Αλ - Νταράτζι, όχι επειδή είναι ένας σπουδαίος δημιουργός από τη Μέση Ανατολή, αλλά επειδή... είναι απλούστατα ένας σπουδαίος δημιουργός, που τυχαίνει να κατάγεται απ' αυτήν την περιοχή», δήλωσε ο Τιμ Γκρέι απ' το Variety, απονέμοντας το βραβείο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Αμπου Ντάμπι το βράδυ της Τρίτης 19/10.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο του Μοχάμεντ Αλ - Νταράτζι, ανάμεσα στο οποίο και η τελευταία του πολυβραβευμένη ταινία, με τίτλο Son of Babylon (βραβείο Διεθνούς Αμνηστίας και βραβείο Ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010, Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2010), θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 51ης διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου