Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τηλεοράσεις με υπηρεσίες Google λανσάρει η Sony

Η νέα σειρά τηλεοράσεων της Sony, εξοπλισμένων με συστήματα περιήγησης στο Ίντερνετ από την Google, θα βγει στην αγορά το προσεχές Σάββατο, «δοκιμάζοντας» το κατά πόσον το καταναλωτικό κοινό είναι πρόθυμο να πληρώσει για να συνδυάσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με τις «φυσιολογικές» δυνατότητες μίας τηλεόρασης.
Τα «αποκαλυπτήρια» των νέων TV-set (high- definition) έγιναν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Διαθέτουν οθόνες LCD από 24 ίντσες μέχρι 46, με προτεινόμενες τιμές από 600 μέχρι 1.400 δολάρια.
Η τιμή της Sony είναι 200-400 δολάρια υψηλότερη από τις αντίστοιχες τηλεοράσεων του ανταγωνισμού που δεν διαθέτουν τέτοιο λογισμικό, κάτι που εκτιμάται πως θα απειλήσει τις πωλήσεις σε μία περίοδο που η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας κάνει πολλά νοικοκυριά να περικόπτουν τις δαπάνες τους.
Αν και οι πολύ καλές πωλήσεις των iPhone και iPad της Apple έχουν δείξει πως μεγάλο τμήμα του κοινού είναι ακόμα πρόθυμο να «ανοίξει το πορτοφόλι» του για να αγοράσει gadgets με τεχνολογία αιχμής, κάτι που έχει επίσης αποδειχθεί είναι ότι απαιτείται πρώτα μία πολύ εκτεταμένη καμπάνια προώθησης.
Ο Τζέημς ΜακΚουΐβεϊ, αναλυτής της Forrester Research, είπε πως δεν έχει πειστεί ακόμα πως η Google και η Sony θα βρεθούν κάποια στιγμή σε θέση να καθιερώσουν αυτή τη νέα γενιά τηλεοράσεων ως «εκ των ουκ άνευ», ακόμα και αν θεωρεί εντυπωσιακή τη συγκεκριμένη τεχνολογία.
«Η τιμή θα παίξει μεγάλη σημασία» είπε σχετικά. «Η Google TV είναι μία πολύ δυνατή εμπειρία, αλλά οι περισσότεροι δεν πρόκειται να το κατανοήσουν αυτό αν δεν την δουν εν δράσει. Και η Google δεν είναι γνωστή για την εμπειρία της στο χώρο του καταναλωτικού marketing. Νομίζω ότι η ιδέα είναι καλή, αλλά δεν ξέρω για την εκτέλεση». Ωστόσο, η Sony ετοιμάζει μία πραγματική εκστρατεία για να προωθήσει τις τηλεοράσεις της, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το ύψος της διαφημιστικής δαπάνης.
Όπως και τα εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που έχουν πωληθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια, οι νέες τηλεοράσεις της Sony θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google. Για την περιήγηση στο Ίντερνετ θα χρησιμοποιείται το Chrome, ενώ τα τσιπ επεξεργαστή είναι της σειράς Atom της Intel. Το σύστημα μπορεί να «χτενίζει» το Ίντερνετ, σε οδηγούς τηλεοπτικού προγράμματος και DVR της Dish Network Corp. για να εντοπίζει τα βίντεο που ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις.
«Υπάρχει η δυνατότητα απρόσκοπτης αναζήτησης των αγαπημένων σας τηλεοπτικών προγραμμάτων και ιστοσελίδων στην ίδια οθόνη, την ίδια στιγμή» είπε ο Μάικ Άμπαρι, στέλεχος της Sony.
Η σκληρότερος ανταγωνισμός πιστεύεται πως θα προέρχεται από μία σειρά πιο φτηνών τηλεοπτικών σετ που έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Netflix Inc και το Pandora. Ωστόσο, αν και υπάρχουν φόβοι σχετικά με το κατά πόσον η καινοτομία μίας τηλεόρασης που είναι σταθερά συνδεδεμένη στο Ίντερνετ θα αποδειχτεί ελκυστική, εκτιμάται πως οι νεότερες γενιές, που έχουν μεγαλώσει χρησιμοποιώντας το Ίντερνετ από τους υπολογιστές τους, θα αντιδράσουν θετικά σε συσκευές οι οποίες συνδυάζουν τα διαφορετικά media.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου