Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το ασθενοφόρο κόλλησε στα τραπεζοκαθίσματα της Ικτίνου και ο Δήμος Θεσσαλονίκης "κοιμάται"

Στα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτυχθεί στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «μπλόκαρε» χτες το μεσημέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έλαβε κλήση για μεταφορά ενός μαθητή του 2ου Γυμνασίου.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 13.30 το μεσημέρι. Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο από την οδό Τσιμισκή, αλλά το ασθενοφόρο δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στο σχολείο, το οποίο βρίσκεται επί της Ικτίνου, λόγω των τραπεζιών που έχουν στήσει τα καταστήματα της περιοχής.
Ο οδηγός του ασθενοφόρου κατάφερε να προσεγγίσει το σχολείο και να παραλάβει τελικά το μαθητή μέσω της οδού Μακένζυ Κινγκ, η οποία κανονικά κλείνει για τα οχήματα μετά τις 12 το μεσημέρι, αφού έχουν πραγματοποιηθεί οι εκφορτώσεις για τα καταστήματα, αλλά χτες το μεσημέρι οι μπάρες έτυχε να είναι ανοιχτές.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Εδώ και καιρό η Ικτίνου είναι απροσπέλαστη για τα ασθενοφόρα και παρά τις ενέργειες και τις διαμαρτυρίες μας δεν έχει αλλάξει τίποτε», δήλωσε στον «Α» η Χρυσή Ματσικούδη, αναπληρώτρια διευθύντρια του ΕΚΑΒ. Παρόμοια προβλήματα πρόσβασης αντιμετωπίζουν και τα οχήματα της Πυροσβεστικής. «Αν δηλαδή συμβεί μία ημέρα ένα σοβαρό περιστατικό, τι θα πρέπει κάνουν οι διασώστες; Να κουβαλάνε το φορείο μέχρι να φτάσουν στην Ικτίνου;», αναρωτήθηκε η κ. Ματσικούδη.
Εγγραφες διαμαρτυρίες και παράπονα προς το δήμο Θεσσαλονίκης, την Τροχαία, την Πυροσβεστική έχουν καταθέσει κατά καιρούς και οι σύλλογοι γονέων των παρακείμενων σχολείων (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), όπως και οι κάτοικοι της περιοχής, επισημαίνοντας πως ο πεζόδρομος είναι αποκλεισμένος, χωρίς ωστόσο να έχει λυθεί το πρόβλημα.
πηγή:agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου