Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Καμπάνα» στον Μισούνοφ για τα όπλα

Από τον agelioforo


Ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην μπασκετμπολίστα Μιχάλη Μισούνοφ, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για υπόθεση όπλων.
Ο πρώην παίκτης απαλλάχτηκε από το δικαστήριο από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αρνήθηκε ότι οι εκτοξευτήρες τύπου RPG και η ρουκέτα που... βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο αυτοκίνητό του επρόκειτο να διακινηθούν στη μαύρη αγορά. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της απολογίας, υποστήριξε ότι τα όπλα που κατασχέθηκαν του τα είχε δώσει «κάποιος γνωστός του για να τα φυλάξει». Το συγκεκριμένο άτομο που κατονόμασε ως προμηθευτή του ο Μισούνοφ έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε μαφιόζικη «εκτέλεση» μπράβου της νύχτας, ενώ στη συνέχεια πέθανε από παθολογικά αίτια. Μαζί με τον πρώην μπασκετμπολίστα στο εδώλιο βρέθηκε κι ένας λογιστής, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων για πλαστογραφία, καθώς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν δεκάδες πλαστά έγγραφα αλλά και πλαστές σφραγίδες.

Κατηγορούμενος ήταν κι ένας 30χρονος από το Καζακστάν, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράνομη οπλοκατοχή. Ο Μιχάλης Μισούνοφ είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν, όταν το 2004 συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου