Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αντίθεση Λουράντου στην αναστολή της απεργίας των φαρμακοποιών

Την αντίθεσή του στην αναστολή της απεργίας των φαρμακοποιών εξέφρασε την Τρίτη στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ενώ απάντησε σε δηλώσεις που είχε κάνει πρωτύτερα στο ΣΚΑΪ ο Στέφανος Μάνος σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.


«Ήμουν αντίθετος στο να σταματήσουμε την κινητοποίηση γιατί οι προφορικές δεσμεύσεις της κ. Κατσέλη δεν μου λένε τίποτε. Αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος υπουργός» δήλωσε ο κ. Λουράντος.



Ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι το να απελευθερωθεί το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα μόνο στην Ελλάδα είναι κάτι πρωτοφανές. «Το περιθώριο κέρδους για τους φαρμακοποιούς είναι 23% μεικτό και καθαρό 11%» υποστήριξε.



Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ότι με το δελτίο τιμών φαρμάκων ορίζονται από το κράτος οι τιμές των σκευασμάτων σε χονδρική – λιανική, αλλά και το περιθώριο κέρδους που θα δοθεί στο φαρμακοποιό.



«Ένα φάρμακο είτε κοστίζει 50 λεπτά είτε 500 ευρώ το περιθώριο κέρδους προσαυξάνεται με 49%. Πληρώνουμε φάρμακα πολύ ακριβά, και δεν ανταποκρίνεται αυτό στην ηθική των συναλλαγών» σημείωσε.



Δεν γίνεται, είπε, ορθολογική διαχείριση στην αξιολόγηση των τιμών, με αποτέλεσμα να πουλάμε ακριβά φάρμακα με ένα σύστημα ανήθικο, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογίκευση των τιμών των φαρμάκων.



Σημειώνεται ότι η Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία «Bayer Ελλάς» ζητώντας να ακυρωθεί η αγορανομική διάταξη 3/2010, η οποία υιοθέτησε την από 29.4.2010 απόφαση της υπουργού Οικονομίας με την οποία καταρτίστηκε το δελτίο τιμών φαρμάκων για το έτος 2010. Με το εν λόγω δελτίο τιμών μειώθηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης φαρμάκων.




πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου