Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο αγώνας στο Banquet συνεχίζεται...-ενημέρωση από την επιτροπή αλληλεγύης

Οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του ρεστοράν banquet συνεχίζονται καθημερινά. Σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη διαδήλωση με συγκέντρωση 6.30μμ Δημ. Γούναρη κ Μητροπόλεως.




Οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν κ θα συνεχιστούν έξω από καταστήματα συμφερόντων του ίδιου εργοδότη μέχρι να:

- επαναπροσληφθεί ο απολυμένος που είχε ζητήσει το δώρο Πάσχα

- καταβληθούν τα δεδουλευμένα-χρωστούμενα στους εργαζόμενους

- τηρείται η εργ. νομοθεσία στο banquet.



Αυτά υπενθυμίζω πως η εργοδοσία τα είχε υπογράψει στις 23-4, έπειτα από κινητοποιήσεις της επιτροπής αλληλεγγύης. Έκτοτε όμως άλλαξε στάση και πέρασε στην επίθεση, με αποκορύφωμα το εκβιαστικό κλείσιμο του καταστήματος (15-5) και την επίθεση μπράβων σε μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης (18-5).



Έτσι και η επιτροπή αλληλεγγύης κλιμακώνει τον αγώνα με κινητοποιήσεις που έγιναν τις τελευταίες 3 μέρες έξω από κατάστημα συμφερόντων του ίδιου εργοδότη. Συμμετείχαν περίπου 100 άτομα καθημερινά. Επίσης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία 40 ατόμων στην εφημερίδα "Μακεδονία" για προηγούμενο προκλητικό-φιλοεργοδοτικό πρωτοσέλιδο. Η "Μακεδονία" για επανόρθωση κάλεσε χτες τους εργαζόμενους να δώσουν συνέντευξη, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στο φύλλο της Κυριακής. Υπάρχει και σκέψη για συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης το Σάββατο στο Λ. Πύργο.



Ο αγώνας είναι αγώνας για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων κ νεολαίων της πόλης και της Ελλάδας. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.



περισσότερα-επικοινωνία:

epitrophbanquet.blog.com

epitrophallhlegguhs.yahoo.gr


3 σχόλια:

  1. Κ εγω με τα δικαιωματα των εργαζομενων ειμαι αλλα τετοιες "επαναστασεις" χωρις αιτια με βγαζουν εξω απο τα ρουχα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαλλον οχι χωρις αιτια!αλλα χωρις τροπο και χωρις σεβασμο στους ιδιους τους εργαζομενους!!και -μιλώντας γενικά οχι για τη συγκεκριμενη περιπτωση- ας προσεξουν λιγο αυτοι οι δηθεν συνδικαλιστες που ειναι βολεμενοι και με τις δηθεν επαναστασεις τους μενει κοσμος χωρις δουλειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πειτε τα!!!!Σκετη αναρχεια και αλητεια ειναι οχι αγωνας οπως ισχυριζονται...ετσι αγωνιζονται?Ουτως η αλλως δεν θα ξαναβρειτε πουθενα αλλου δουλεια ετσι οπως κανετε....γιατι ετσι οπως στρωνεις ετσι κοιμασαι...τεμπεληδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή