Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για 29η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει με ξεχωριστή επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού, ανελλιπώς από το 1982, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.




Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, ενώ ο Κ' Πνευματικός Μάιος - Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη.



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, εξηγεί το λόγο που οι εκδότες της Βόρειας Ελλάδας αφιερώνουν τη φετινή διοργάνωση στη Μελίνα Μερκούρη:

"Φέτος που συμπληρώνονται 90 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης Ελληνίδας Μελίνας Μερκούρη, εμείς οι εκδότες της Βόρειας Ελλάδας αφιερώνουμε το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη μνήμη της. Η Μελίνα ήταν μαζί με τους εκδότες η συνιδρύτρια του Φεστιβάλ Βιβλίου. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και βοήθησε το Φεστιβάλ Βιβλίου με όλες της τις δυνάμεις, με αποτέλεσμα να έχει γίνει σήμερα ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης θα πραγματοποιήσουμε παράλληλες εκδηλώσεις στη μνήμη της σε συνεργασία με φορείς απο όλη την Ελλάδα. Αισιοδοξούμε ότι το φετινό φεστιβάλ που συμπληρώνει σχεδόν 3 δεκαετίες θα είναι αντάξιο της μνήμης της".



Τα επίσημα εγκαίνια του 29ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στις 8.30 το βράδυ



Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.



Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεναγούνται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών.



Στο χώρο του Φεστιβάλ βιβλίου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων.



Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.







Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00

Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00



ΣΥΝΔΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου