Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Όπου και να πας Αλογοσκούφη, σε βρίζουν!

Δεν έχει τόπο να σταθεί πλέον ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, αλλά και ο σωματοφύλακας που τον ακολουθεί παντού, ακόμη και μέσα στις πανεπιστημιακές αίθουσες...
Χτες, ήρθε η σειρά των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στο οποίο διδάσκει, να του φωνάξουν «εσύ που κατέστρεψες τη χώρα, να φύγεις από το πανεπιστήμιό μας».

 
Τα άκουσε και ως καθηγητής
Νωρίς χτες το πρωί, όταν ο καθηγητής κ. Αλογοσκούφης έφτασε μαζί με τον σωματοφύλακά του σε κτίριο της οδού Ευελπίδων όπου στεγάζεται αίθουσα του πανεπιστημίου, ομάδα φοιτητών του Ιδρύματος και μέλη της ΠΑΣΠ τον στόλισαν κανονικά. «Να φύγεις από το πανεπιστήμιο, δεν θέλουμε να μας κάνεις μάθημα εσύ που οδήγησες τη χώρα στην οικονομική καταστροφή». Οι φοιτητές τού ζήτησαν επίσης να διώξει και τον αστυνομικό σωματοφύλακα, διότι η παρουσία του συνιστά παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Να παραιτηθείς. Δεν σε θέλουμε για καθηγητή μας», του φώναζαν οι φοιτητές και μάλιστα του έδωσαν και ένα ολόκληρο φυλλάδιο με τις θέσεις τους... εναντίον του!
Οι φοιτητές του Οικονομικού έχουν εκδώσει έντυπο και ζητούν από τον Γ. Αλογοσκούφη να παραιτηθεί
Οι φοιτητές του Οικονομικού έχουν εκδώσει έντυπο και ζητούν από τον Γ. Αλογοσκούφη να παραιτηθεί
Στη συνέχεια, οι φοιτητές ζήτησαν από τον σωματοφύλακα να τους δώσει ταυτότητα για να διαπιστώσουν αν είναι αστυνομικός, κάτι που αυτός δέχτηκε. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και έτσι ο κ. Αλογοσκούφης έκανε το μάθημά του και αποχώρησε χωρίς άλλα παρατράγουδα.
Στη συνέχεια όμως κατήγγειλε το γεγονός -με επιστολή του- στον πρωθυπουργό, στην υπουργό Παιδείας και στον πρύτανη του Ιδρύματος, ζητώντας τους να ενεργήσουν σχετικά.
«Τα συνεχιζόμενα ψεύδη αναφορικά με διάφορα γεγονότα, τα οποία δήθεν συνέβησαν εις βάρος του πρώην υπουργού, είχαν ως αποτέλεσμα το σημερινό συμβάν. Είναι προφανές ότι ο μηχανισμός οργάνωσης τέτοιου είδους επιθέσεων στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», αναφέρει δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΜΜΕ από το γραφείο του, ενώ ο ίδιος στην επιστολή του αναφέρει: «Οπως γνωρίζετε, πριν επιστρέψω στο πανεπιστήμιο ανέστειλα πλήρως κάθε κομματική δραστηριότητα, ακριβώς διότι πιστεύω ότι ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα κόμματα και τις αντιπαραθέσεις τους. Δεν μπορώ όμως, και ούτε πρόκειται, να απαρνηθώ τις απόψεις μου, τις αξίες μου και το παρελθόν μου ως μέλους του Κοινοβουλίου και μιας δημοκρατικά εκλεγείσας και επανεκλεγείσας κυβέρνησης. Αλλωστε, είναι γνωστή η προσωπική μου πορεία και τεκμηριωμένη η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 2004-2008, στην οποία με απόφαση του εκλεγμένου πρωθυπουργού είχα την ευθύνη του υπ. Οικονομίας».
Οσο για τα χτεσινά γεγονότα, ο πρώην υπουργός τα αποδίδει «στο νεαρό της ηλικίας των φοιτητών, στην κομματική εμπάθεια και στον φανατισμό».
Τι λένε οι φοιτητές
Είναι πολιτική και ηθική πρόκληση
Οι φοιτητές δεν αρνούνται ότι του επιτέθηκαν φραστικά και επιμένουν στην παραίτησή του από το πανεπιστήμιο.
«Είναι πολιτική και ηθική πρόκληση να μας κάνει μαθήματα οικονομίας ένας άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή», τόνισε στο «Εθνος» ο φοιτητής Γιάννης Ρεντίφης, γραμματέας της ΠΑΣΠ του πανεπιστημίου, και υπογράμμισε: «Είχαμε ενημερωθεί ότι ο κ. Αλογοσκούφης κυκλοφορεί μέσα στο πανεπιστήμιο με τη συνοδεία ενός αστυνομικού. Αυτό γίνεται κάθε φορά που κάνει μάθημα. Πήγαμε να του ζητήσουμε να απομακρύνει τον αστυνομικό από το πανεπιστήμιο και να μην τον ξαναφέρει. Ηρθαν φοιτητές από ολόκληρο το Ιδρυμα και όχι μόνο της ΠΑΣΠ, διότι δεν τον θέλουμε πλέον για καθηγητή μας. Θεωρούμε ότι έχει ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας μας. Αρα τι θέλει τώρα; Να μας κάνει και μαθήματα οικονομίας από πάνω;».
«Σπίτι του»
Και έντυπο εναντίον του πρώην υπουργού
Ενα ολόκληρο έντυπο έχουν εκδώσει οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ) κατά του Γ. Αλογοσκούφη, με τίτλο «Λίγο πριν τον στείλουν στα... κάτεργα. Ας τον στείλουμε πρώτα στο σπίτι του». Οι φοιτητές τού ζητούν να παραιτηθεί, λέγοντας ότι «είναι η μόνη επιλογή, μια ξεχασμένη γι’ αυτόν κίνηση ανδρείας».
Οι φοιτητές υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο κ. Αλογοσκούφης «απέχει από τα αμφιθέατρα του ΟΠΑ καμιά δεκαπενταριά χρόνια και το επιστημονικό του έργο έχει να ανανεωθεί από την εποχή του «Μπλεκ» και της «Σούπερ Κατερίνα». Καμία διάθεση όμως να του ζητήσουν να επανακριθεί από εκλεκτορικό σώμα».



πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου