Σάββατο 29 Μαΐου 2010

H πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ με την εκλογή Δημάρχων

Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη, διατηρείται η ρύθμιση για εκλογή Δημάρχου με 42%. Αυτές οι κωλοτούμπες είναι που μας τρελαίνουν... Και περισσότερο οι δικαιολογία για αυξημένο κόστος του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών. Αν είναι έτσι ας καταργήσουν όλες τις εκλογικές διαδικασίας. Βάζουν την οικονομία, που οι εκάστοτε κυβερνόντες την κατάντησαν όπως την κατάντησαν, πάνω από τη δημοκρατία, πάνω από την αυξημένη νομιμοποίηση και εκ των πραγμάτων υπερκομματική αποδοχή που θα έπρεπε να έχει ένας υποψήφιος τοπικός άρχοντας για να εκλεγεί. Ελπίζουμε τα συμβούλια γειτονιών που αυθόρμητα και χωρίς κομματική κηδεμονία έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται να ανοίξουν το δρόμο για μία αμεσοδημοκρατική διοίκηση των τοπικών κοινωνιών, χωρίς να έχουμε ανάγκη τους νόμους τους.
Δείτε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ όταν η κυβέρνηση ΝΔ πρωτο-εφάρμοζε τη ρύθμιση του 42% στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006 (από το in.gr):

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ







Η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για εκλογική μεθόδευση.






Συγκεκριμένα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε: «Είναι φανερό ότι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με εκλογικές μεθοδεύσεις προσπαθεί να ποδηγετήσει την Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, εκδηλώνει και την αγωνία της, λόγω της ραγδαίας αλλαγής του πολιτικού κλίματος εξ αιτίας των πολιτικών της, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που δημιουργεί στους πολίτες».






»Εμείς πιστεύουμε ότι, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει μια ευρεία νομιμοποίηση. Έχουμε προβάλλει τις θέσεις μας όσον αφορά την ενίσχυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και της Αποκέντρωσης, και πιστεύουμε ότι, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν, συνήθως γυρνούν μπούμερανγκ για τους εκφραστές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου