Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Nέες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών. Τό ερώτημα που ανακύπει είναι αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που θέλει τους μετανάστες διαιρεμένους για την εύκολη επιβολή της κρατικής εξουσίας, αν εφαρμόζεται δηλαδή, το "διαίρει και βασίλευε";


Νέα συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής, με πέτρες, ξύλα και μαχαίρια, στην περιοχή της Ομόνοιας, το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ η αστυνομία έκανε 10 προσαγωγές.



Εν τω μεταξύ, άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών είχε σημειωθεί και το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σοφοκλέους στο κέντρο της Αθήνας, με κίνητρα τις φυλετικές διαφορές και τον έλεγχο της περιοχής.



Αντίπαλες ομάδες, που αποτελούνταν κυρίως από υπήκοους Μπαγκλαντές και στις οποίες είχαν εισχωρήσει αλλοδαποί και από άλλες φυλές, συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια ακόντια, ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιχείρησαν στην περιοχή για τη σύλληψη των δραστών.



Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 13 άτομα, τα οποία νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και θα συλληφθούν για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επίσης, προσήχθησαν άλλοι 6 και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, οι οποίοι είναι πιθανόν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα μαζί με τους υπόλοιπους 13.



πηγή:ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου