Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα, δεν τιμάμε τη γενιά του Πολυτεχνείου!

Οι νέοι σήμερα είμαστε σκυθρωποί για το μέλλον που μας επιφύλαξαν. Τίποτα δεν προμηνύει ότι κάτι θα αλλάξει, κάτι θα βελτιωθεί. Σήμερα, δεν τιμάμε τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου. Διότι εκείνη η γενιά έδωσε τον τελευταίο καλό και δίκαιο αγώνα της τότε... Έπειτα, ήρθε η ώρα που ο καθείς βολεύτηκε και εξαργύρωσε τα αγωνιστικά ένσημα. Βούλιαξαν την Ελλάδα, διότι η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν αυτή που κυβέρνησε από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, και συνεχίζει.. Όλα τα μεγάλα λόγια για σοσιαλισμό, κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη κοινωνία ξεχάστηκαν με το διορισμό, τη ρεμούλα με τα κοινοτικά κονδύλια, τα βουλευτιλίκια, τα προεδριλίκια.. Και έμειναν κάποιοι γραφικοί εκείνης της γενιάς που δεν καρπώθηκαν τίποτα. Έμειναν ως φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν το βρομερό κανόνα!
Ας έρθουμε τώρα στα καμώματα της δικής μας γενιάς: πολλοί από μας επιθυμούν μόνο το βόλεμα και την κονόμα. Μετά από αγώνες σε αμφιθέατρα και στο δρόμο αρκετοί, οι πιο μπασμένοι, διορίστηκαν σε ΔΣ οργανισμών και ΔΕΚΟ. Αρκετοί άλλοι, προσπαθούν να κάνουν καριέρα μέσω της εκλογής τους σε θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταρχάς. Χωρίς να έχουν δουλέψει, χωρίς να έχουν δημιουργήσει, χωρίς να έχουν ζήσει τη ζωή, προσπαθούν να πάρουν τον ανάποδο δρόμο: να εκλεγούν για να βολευτούν. Πιστεύουν πως με τα βουλευτικά γραφεία και τους κομματικούς μηχανισμούς που υπηρετούν νυχθημερόν όλα γίνονται!
Και η δική μας γενιά έβγαλε, λοιπόν, "βλαστάρια", που νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους. Το ζήτημα είναι να βγάλει και ανθρώπους που θα τους ανατρέψουν και θα τους συντρίψουν, που δε θα τους αφήσουν να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδος..

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΟΡΕΙΑ: 6μμ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

3 σχόλια:

  1. θα σε συγχαρω για την αποψη σου περι της γενιας του Πολυτεχνειου και θα συμφωνησω με τα οσα γραφεις για την δικη μας μεταγενεστερη γενια.
    Γραφεις για αγωνες και δεν ξερω ακριβως τι εννοεις, ομως εγω εμαθα να στηριζομαι στις δυναμεις μου και να παλευω χωρις να περιμενω τπτ απο κανεναν. η Ελλαδα εχει αρκετα να αντιμετωπισει σε επιπεδο κρατους κι ετσι ρεαλιστης οπως παντα, βαλθηκα να νικησω στον αγωνα της ζωης, χωρις δωρα, ισα-ισα, με κλεψιες και αδικιες :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ πως πρέπει να κάνει ο καθένας από το μετερίζι του την προσπάθειά του. Απλά προσθέτω πως κάποιες φορές η συλλογική προσπάθεια μπορεί να φέρει καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Αυτό εννοούσα με το "αγώνες"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Τετάρτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή