Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Συνεχιστής του Παπαγεωργόπουλου ο Γκιουλέκας"

“Όμηρος του συστήματος Παπαγεωργόπουλου είναι ο Κώστας Γκιουλέκας. Να μας πει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση που αφήνει πίσω του κ. Παπαγεωργόπουλος, όταν αποδεικνύεται ότι η “μαύρη τρύπα” στα Ταμεία του Δήμου ξεπερνάει τα 50 εκ. ευρώ και αυτός έχει στο ψηφοδέλτιό του “επίλεκτους” συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου”.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο κ. Παπαγεωργόπουλος, λέγοντας ότι το θέμα της υπεξαίρεσης θα διαλευκάνει η Δικαιοσύνη, “Εμείς θέλουμε με κάθε τρόπο να επιστραφούν τα χρήματα πίσω από όποιους τελικά αποκαλυφθεί ότι έφεραν ευθύνη”.

Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε και στις δηλώσεις Γκιουλέκα περί...μεθοδευμένων δημοσιευμάτων για την υπεξαίρεση στο Δήμο, λέγοντας ότι τέτοιες θέσεις αποτελούν προσβολή για την Οικονομική Επιθεωρήτρια και τις Δικαστικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση και οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις για να δίδουν κατευθυνόμενα, στοιχεία παραμονές των εκλογών.

Ο δεύτερος λόγος που ο Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε να δώσει έκτακτη συνέντευξη, όπως εξήγησε, ήταν οι δηλώσεις Καρατζαφέρη για την χιλιοειπωμένη ανακρίβεια περί δήθεν πρότασης μετονομασίας της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ..
“Ο κ. Καρατζαφέρης ή είναι αναίσχυντος συκοφάντης ή κακώς πληροφορημένος. Τον καλώ να ανακαλέσει τη δήλωσή του, γιατί η επίθεσή του στο πρόσωπό μου συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση και θα με αναγκάσει να προχωρήσω στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονικης, κ. Ανθιμο, είπε πολύ ξεκάθαρα : “Δεν έχω τίποτε εναντίον του Παναγιώτατου. Σέβομαι την Εκκλησία και θα συνεργαστώ μαζί του σε επίπεδο θεσμών. Για τη σχέση δε της οικογένειας μου με την Εκκλησία θα αναφέρω μόνο ότι το τέμπλο του Ι..Ν. της Αγίας Σοφίας έγινε με δαπάνες του παππού μου”

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ανοικτή συστράτευση των συντηρητικών δυνάμεων υπέρ του Κώστα Γκιουλέκα και τις αρνητικές αναφορές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε αυτόν, είπε χαρακτηριστικά “ Aυτός που χάνει βγάζει νύχια, βλέπουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές.” Και κατέληξε “εγώ απευθύνομαι στο Θεσσαλονικιό πολίτη για να ψηφίσει, όχι σε οργανωμένες ομάδες, να ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς αυτόν που πιστεύουν ότι είναι ο καταλληλότερος για την πόλη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου