Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δεσμεύσεις Μπουτάρη για Καθαρή Θεσσαλονίκη

«Δεσμεύτηκα στους Θεσσαλονικείς ότι το καλοκαίρι του 2011 η πόλη μας θα λάμπει από καθαριότητα. Θα διαχειριστούμε αποτελεσματικά και θα αντλήσουμε αξία από τα απορρίμματα. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε ISO για την Ανακύκλωση. Και όλα αυτά θέτοντας στόχο στον Τομέα της Καθαριότητας, που οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, να εργάζονται μόνιμοι υπάλληλοι».
Με αυτές τις διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης άρχισε την επίσκεψή του στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», συνοδευόμενος από τους...υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη και Λάζαρο Ζαχαριάδη, διαπίστωσε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΜΑ. Τα περισσότερα απορριμματοφόρα είναι παροπλισμένα γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά, τα ογκώδη απορρίμματα βρίσκονται πατημένα αποτελώντας εστία μόλυνσης και δημιουργώντας κίνδυνο για πυρκαγιά, ενώ η ατμόσφαιρα είναι βαριά από απορρίμματα που μένουν συγκεντρωμένα και οι εργαζόμενοι θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, καθώς δεν τηρούνται βασικοί κανόνες ασφαλείας και δεν τους παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός. .
«Δεν υπάρχουν κακοί εργαζόμενοι, αλλά κακοί εργοδότες και ο Δήμος είναι κακός εργοδότης», σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Εμείς θα δώσουμε βάση στη σωστή διαχείριση του προσωπικού, στην αξιοποίηση των μηχανημάτων και θα δώσουμε τέλος στο ανεπίτρεπτο εργασιακό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί με έναν υπερβολικό αριθμό συμβασιούχων να απασχολείται σε έναν τόσο σοβαρό τομέα της λειτουργίας του Δήμου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου