Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ματιές στα Βαλκάνια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το πολύμορφο, διαρκώς εξελισσόμενο, κινηματογραφικό τοπίο της βαλκανικής χερσονήσου, διεκδικεί την προσοχή μας στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέσα από το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια, το οποίο για 17η χρονιά συγκεντρώνει σε ένα απρόβλεπτο πανόραμα, τις υπογραφές αναγνωρισμένων δημιουργών και πρωτοεμφανιζόμενων που διεκδικούν με το σπαθί τους μια θέση στο χάρτη της έβδομης Τέχνης. Το τμήμα, παρουσιάζει τις σημαντικότερες βαλκανικές ταινίες της φετινής παραγωγής, αλλά και ένα αφιέρωμα - έκπληξη...στη φημισμένη Σχολή Κινουμένων Σχεδίων του Ζάγκρεμπ και στο έργο κροατών δημιουργών που χάραξαν νέους δρόμους στο animation. Συνολικά 47 ταινίες από 28 δημιουργούς θα αναδείξουν μια από τις σπουδαιότερες σχολές κινουμένων σχεδίων και ταυτόχρονα έναν καθοριστικό σταθμό στην παγκόσμια ιστορία του κινουμένου σχεδίου.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, προχωρά σε μια διπλή συμβολική κίνηση προσφοράς στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει τις προβολές της 51ης διοργάνωσης. Καταρχήν μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου για τις κινηματογραφικές προβολές στα 6? (έναντι των 7? πέρυσι). Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας στις προβολές της αίθουσας Ολύμπιον με ώρα έναρξης έως και τις 15:00, και στις προβολές στο λιμάνι με ώρα έναρξης έως και τις 13:00.

Το πρόγραμμα προβολών του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και πληροφορίες για την κάθε ταινία αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.filmfestival.gr από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου