Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στο εδώλιο για κοπή δέντρων ιδιοκτήτης καφετέριας απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ

Από τον agelioforo

Την Παρασκευή θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της αυθαίρετης κοπής επτά δέντρων από ιδιοκτήτη καφετερίας επί της οδού Αγγελάκη, σχεδόν απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Τον επιχειρηματία μήνυσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζητά αποζημίωση.

«Μέσα σε ένα βράδυ επτά δέντρα εξαφανίστηκαν. Ο ιδιοκτήτης της καφετερίας θεώρησε καλό να τα κόψει επειδή δε χωρούσαν να ανοίξουν οι ομπρέλες του. Τα πέντε από αυτά ψιλοβλάστησαν, ενώ τα άλλα δύο έχουν ξεραθεί τελείως. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας τοποθέτησε και γύρω από τους κορμούς πάγκους, έτσι ώστε οι θαμώνες να μπορούν να ακουμπούν το ποτό τους!», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας μαζί με περιοίκους που κατήγγειλαν το γεγονός.

Με βάση το νόμο, ο δήμος ζητά να αποζημιωθεί με το ποσό των 2.100 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης της καφετερίας θα πρέπει να αναλάβει να φυτέψει με δικά του έξοδα αναλόγου μεγέθους δέντρα. Υπάρχει όμως και ποινική ευθύνη,...η οποία θα διερευνηθεί.



Επτά μηνύσεις

Μέχρι σήμερα, ο κ. Παπαγιαννόπουλος έχει υποβάλει επτά μηνύσεις για αντίστοιχες περιπτώσεις. Η τελευταία αφορούσε μια μουριά ηλικίας 18 ετών, την οποία έκοψε ένας πολίτης επειδή... λέρωνε το αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο από κάτω.

«Ο καθένας πρέπει να σέβεται το πράσινο αυτής της πόλης, γιατί είναι πραγματικά πολύτιμο. Δεν ανεχόμαστε κάποιοι να το καταστρέφουν για ευτελείς σκοπούς. Θα είμαι παρών και στις επόμενες δίκες που θα γίνουν, ακόμη κι αν δεν είμαι αντιδήμαρχος», τονίζει ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου